Poštovani roditelji

nova pedagoška godina je pred nama, radujem se ugodnoj suradnji i nadam se da će ista biti na obostrano zadovoljstvo.
Sve obavijesti (uključujući i prijašnje obavijesti) vezane uz zdravlje i prehranu djece u DV Ploče, moći ćete naći u
'Zdravstvenom kutku'.

Prije svega, htjela bih Vas zamoliti da barem jedan roditelj, tijekom djetetovog boravka u DV Ploče, bude dostupan na mobilni telefon kako bismo Vas mogli pravovremeno kontaktirati ukoliko Vaše dijete budemo morali uputiti kući.

Ukoliko Vaše dijete, zbog bolesti, ne može pohađati DV Ploče, molim Vas da nam dostavite Potvrdu o obavljenom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta (jedan primjerak ste dobili s ovim uputama). Potvrda o obavljenom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta regulirana je zakonom o predškolskom odgoju, i kao takva (zakonski propisana!) će jedina biti uzeta u obzir. Svi ostali tipovi ispričnica (školska ispričnica i sl.) neće biti uzete u obzir. Molim Vas da Potvrdu o obavljenom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta donesete s prvim danom djetetova dolaska u DV Ploče nakon bolesti. Ono što je važno za nadodati – svi liječnici su upućeni u to koju „ispričnicu“ daju za izostanke iz DV Ploče, a koju za školsku djecu. Također, vodite računa o tome, da ispričnica mora sadržavati datume izostanka, i dijagnozu zbog koje dijete nije pohađalo DV Ploče. Neispunjene ispričnice neće biti uzete u obzir.

Ukoliko dijete dobije povišenu temperaturu (sve iznad 37◦C), proljev, povraćanje, te ukoliko je dijete vidno slabo, malaksalo i odbija jesti - biti će upućeno doma, jer takvo dijete ne može i ne smije biti u DV Ploče.

Dijete koje je vidno bolesno (lokalni respiratorni simptomi - hunjavica, kihanje, osjećaj punoće i začepljenosti nosa, pečenje očiju, blaža grlobolja; kašalj), molim Vas da ne dovodite u vrtić, već da posjetite liječnika pedijatra.

Ono što je za očekivati je, da djeca koja su tek krenula u vrtić češće obolijevaju zbog nerazvijenog imunološkog sustava. Sazrijevanjem imunološkog sustava, kod djece dolazi do stvaranja prirodne aktivne otpornosti na infekciju.

Ukoliko dijete dobije jednu od zaraznih bolesti, molim Vas da obavijestite odgajateljicu Vašeg djeteta ili mene – zdravstvenu voditeljicu.

U DV Ploče dijete se ne može u potpunosti zaštiti od viroza i drugih infekcija, zato se od roditelja očekuje da poštuju zdravstvene preporuke koje propisuje DV Ploče, a sve kako bi se očuvalo zdravlje Vašeg djeteta, kao i zdravlje druge djece.

Ukoliko dijete koje je imalo nutritivnu alergiju (alergija na određenu hranu) više nema istu, molim Vas da me obavijestite i donesete novi nalaz, kako bismo djetetu mogli davati hranu koju i druga djeca jedu.

U DV Ploče zabranjeno je donošenje bombona, lizalica, žvakaćih guma, te svega što sadrži kikiriki – sve ovo vrijedi i za rođendanske proslave. Molim Vas da djeci ne ostavljate u ormarićima bombone, lizalice, žvakaće gume i sve što sadrži kikiriki, jer djeca koja sama idu na toalet ih mogu uzeti iz ormarića, te pojesti i dati drugoj djeci. Za proslave rođendana je dozvoljeno sve osim gore navedenih stvari i kolača/torti koje nemaju deklaraciju (domaći kolači/torte).

Sve upite možete poslati putem obrasca direktno na adresu naše zdravstvene voditeljice.
[contact-form-7 id="12332" title="Bez naslova"]

Unaprijed se zahvaljujem na suradnji!

P.S.: Za sva pitanja i dodatne informacije slobodno se javite na navedeni kontakt ili osobno dođite u DV Ploče.

P.P.S: Sve obavijesti i zdravstvene preporuke možete pratiti na web stranici DV Ploče pod sekcijom Zdravstveni kutak.

GSM: 099/ 589 - 28 – 37
e-mail: dvploce.zdravstvena.voditeljica@gmail.com
Radno vrijeme: 08.00 – 15.00 h