Staševica

Područni vrtić Staševica počeo je s radom 1986. godine u prostorijama osnovne škole na Staševici, a u vrtić se upisuju djeca iz Staševice i okolnih mjesta.

Od ove godine djeca su raspoređena u tri skupine: Prva je mješovita, 6-satni program i obuhvaća djecu od navršene 3. godine života do polaska u osnovnu školu. Skupina nosi naziv Dukatić, a vodi je odgojiteljica Seka Gnječ
Druga je skupina mješovita, 10-satni program za djecu od 3 godine do polaska u školu - Suncokreti. Vode je odgajateljice Danijela Rončević i Mara Marević.
I skupina za djecu jasličke dobi naziva Tratinčice koju vode je odgajateljice Anastazija Musulin i Viktorija Vuković.

Jesen

U novootvorenom objektu na Staševici mješovita skupina Suncokreti maksimalno koristi sve blagodati predivnog eksterijera i interijera. Kroz mjesec rujan i  listopad najviše smo istraživali prirodu, jesen i njene plodove  te žitarice i sjemenke vezane za Dane kruha. Kako nam je na selu vrlo lako skupiti razne jesenje plodove, plodine i žitarice, prostor našeg dnevnog boravka svakodnevno se nadopunjavao navedenim. Djeca su ih promatrala, uspoređivala, kušala, koristila kao ideje za razne likovne aktivnosti i matematičke igre. Razne sjemenke smo u posudice postavili na tlo koje ćemo svakodnevno vlažiti i čekati što će se dogoditi.Predivno veliko igralište koristimo uvijek kada nam vrijeme to dopusti, a često smo i u šetnjama kroz naše mjesto kojim uzdignute glave, ponosni i veseli šetaju djeca "suncokreti".


Zima

Bez obzira na hladnu zimu, naši mali "Suncokreti" i dalje su vrlo vrijedni i zaigrano radišni.

Vrijeme blagdana unijelo je radost kako u njihova srca,tako i u cijeli naš vrtić.

Vrijedno smo ukrašavali prostor vrtića ukrasima koje su izrađivala djeca, slali čestitke prijateljima i bližnjima izrađene posebnom grataž tehnikom.

S jednakim veseljem obilježili smo Valentinovo i Maškare. Posebno se moramo zahvaliti našim roditeljima koji su svojim sudjelovanjem, dočekom i čašćenjem dočekali našu malu maškaranu povorku kroz selo. Djeca su taj dan posebno uživala i bila sretna.

Još bi i posebno naglasili nastavak našeg e-twinning projekta koji je u potpunosti zaživio, kako interesom djece,tako i sudjelovanjem roditelja i vanjskih suradnika. Unutar sobe je postavljen Zeleni kutak gdje se putem sakupljačkih aktivnosti redaju razne biljke. Djeca uče njihova imena, dijelove, svojstva , karakteristike, svakodnevno se brinu o njima,sade, presađuju…

Na našem dvorištu smo pripremili i mali plastenik u kojem će vanjske biljke prezimiti i dočekati sadnju u vrt koji ćemo uskoro pripremiti. Radujemo se skorom dolasku proljeća i češćem boravku vani

.