parallax background

Područni vrtić Staševica počeo je s radom 1986. godine u prostorijama osnovne škole na Staševici, a od 2021. godine svoj rad nastavlja u novosagrađenom objektu. U njemu se nalaze dvije 10-satne skupine – jedna jaslička Tratinčice i jedna vrtićka Suncokreti.


RECIKLIRANJE

U sklopu aktivnosti recikliranja, baterije koje su djeca sakupljala odnijeli smo u obližnji dućan gdje postoji kutija za njih. Zaposlenicama smo zahvalili prigodnim crtežima.Akcija "Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

U skupini smo sakupljali i plastične čepove te ih odnijeli u OŠ fra Ante Gnječa koji ih sakupljaju u sklopu akcije Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Također smo posjetili i školsku knjižnicu gdje nas je predivno ugostila knjižničarka Slavica. Djeci je pojasnila kako knjižnica funkcionira, što se sve u njoj radi te im ispričala jednu dječju bajku. Djeca su pozorno slušala, odgovarala na pitanja, a nakon svega se i malo likovno izražavala.


parallax background

Dan jabuka u Suncokretimaparallax background

Jesenska svečanost

U našem smo vrtiću održali Jesensku svečanost. U sobi dnevnog boravka radili smo i kušali kolač od bundeve i cijedili sok od mandarina. Na dvorištu smo organizirali utrku s kestenom u žlici, namotavali smo list, potezali konop, slikali na papiru i održali malu predstavu.Naša akcija čišćenja!

Mjesno igralište

U našim šetnjama djeca uočavaju da tamo bude najviše smeća, posebno nakon školskog odmora. Poslušali smo ih i uredili igralište!

Nikad nije bilo čistije! – rekao je jedan dječakparallax background

Zimska priča

Zajednička Zimska priča Suncokreta i Tratinčica u izvedbi odgajateljica iz obje skupine.