Staševica

Područni vrtić Staševica počeo je s radom 1986. godine u prostorijama osnovne škole na Staševici, a u vrtić se upisuju djeca iz Staševice i okolnih mjesta.

Od ove godine djeca su raspoređena u tri skupine: Prva je mješovita, 6-satni program i obuhvaća djecu od navršene 3. godine života do polaska u osnovnu školu. Skupina nosi naziv Dukatić, a vodi je odgojiteljica Seka Gnječ
Druga je skupina mješovita, 10-satni program za djecu od 3 godine do polaska u školu - Suncokreti. Vode je odgajateljice Danijela Rončević i Mara Marević.
I skupina za djecu jasličke dobi naziva Tratinčice koju vode je odgajateljice Anastazija Musulin i Viktorija Vuković.

Jesen

U novootvorenom objektu na Staševici mješovita skupina Suncokreti maksimalno koristi sve blagodati predivnog eksterijera i interijera. Kroz mjesec rujan i  listopad najviše smo istraživali prirodu, jesen i njene plodove  te žitarice i sjemenke vezane za Dane kruha. Kako nam je na selu vrlo lako skupiti razne jesenje plodove, plodine i žitarice, prostor našeg dnevnog boravka svakodnevno se nadopunjavao navedenim. Djeca su ih promatrala, uspoređivala, kušala, koristila kao ideje za razne likovne aktivnosti i matematičke igre. Razne sjemenke smo u posudice postavili na tlo koje ćemo svakodnevno vlažiti i čekati što će se dogoditi.Predivno veliko igralište koristimo uvijek kada nam vrijeme to dopusti, a često smo i u šetnjama kroz naše mjesto kojim uzdignute glave, ponosni i veseli šetaju djeca "suncokreti".