Staševica

Područni vrtić Staševica počeo je s radom 1986. godine u prostorijama osnovne škole na Staševici, a u vrtić se upisuju djeca iz Staševice i okolnih mjesta.

Od ove godine djeca su raspoređena u tri skupine: Prva je mješovita, 6-satni program i obuhvaća djecu od navršene 3. godine života do polaska u osnovnu školu. Skupina nosi naziv Dukatić, a vodi je odgojiteljica Seka Gnječ
Druga je skupina mješovita, 10-satni program za djecu od 3 godine do polaska u školu - Suncokreti. Vode je odgajateljice Danijela Rončević i Mara Marević.
I skupina za djecu jasličke dobi naziva Tratinčice koju vode je odgajateljice Anastazija Musulin i Viktorija Vuković.

Početak još jedne pedagoške godine započeo je u veselju i igri nasmiješenih dječjih lica. Rujan je protekao u istraživanju sobe, igračaka i didaktike. Međusobno smo se upoznavali, razgovarali o osjećajima i prijateljstvu te poticali djecu na prepoznavanje i prihvaćanje pravih životnih vrijednosti.

U rujnu i listopadu istraživali smo jesen, promatrali i proučavali jesenske plodove i lišće te uživali u šetnjama promatrajući promjene u prirodi. U listopadu smo obilježili i

Dane kruha šetnjom kroz mjesto s pregačama i košaricama, a nakon šetnje počastili smo se pekarskim proizvodima i slasticama koje su djeca pripremila sa svojim roditeljima.

Studeni je obilježila Jesenja svečanost koju smo, zbog promjenjivog vremena, održali u vrtićkoj dvorani. U produženom boravku izrađivali smo krune, a djeca su uživala u ponuđenim aktivnostima jesenske tematike.

Kraj studenoga i prosinac protekli su u blagdanskom ozračju. Sveti Nikola posjetio je djecu i podijelio im prigodne poklone. Uz brojne likovne aktivnosti, priče i igrokaze, pjesmom i plesom pripremali smo se i za božićnu priredbu. U tjednu prije Božića djecu je dočekalo iznenađenje - dječji božićni domjenak. Za sve prisutne roditelje djeca su pjevala, plesala i recitirala, a zatim smo se počastili i družili u veseloj i blagdanskoj atmosferi.

Djeca rado borave u centru obitelji te smo unutar centra, u skladu s interesima djece, napravili novi kutak "Restoran". U suradnji s roditeljima, opremili smo kutak posuđem te priborom za jelo i posluživanje, a djeca su izradila jelovnike.
Istraživački centar obogatili smo posudom s palentom na svjetlosnoj ploči na kojoj djeca svakodnevno mogu izvoditi vježbe za razvoj mišića šake i prstiju te grafomotoričke vježbe prema zadanim uzorcima ili proizvoljno.

Zimska priča

Naša zimska priča bila je stari poznati igrokaz "Zimski kaputić malog ježa". Djeca do sada nisu slušala navedeni pa im je bilo vrlo zanimljivo , posebno jer su glumci bile obje odgojiteljice.