Staševica

Područni vrtić Staševica počeo je s radom 1986. godine u prostorijama osnovne škole na Staševici, a u vrtić se upisuju djeca iz Staševice i okolnih mjesta.

Od ove godine djeca su raspoređena u tri skupine: Prva je mješovita, 6-satni program i obuhvaća djecu od navršene 3. godine života do polaska u osnovnu školu. Skupina nosi naziv Dukatić, a vodi je odgojiteljica Seka Gnječ
Druga je skupina mješovita, 10-satni program za djecu od 3 godine do polaska u školu - Suncokreti. Vode je odgajateljice Danijela Rončević i Mara Marević.
I skupina za djecu jasličke dobi naziva Tratinčice koju vode je odgajateljice Anastazija Musulin i Viktorija Vuković.

Jesen

U novootvorenom objektu na Staševici mješovita skupina Suncokreti maksimalno koristi sve blagodati predivnog eksterijera i interijera. Kroz mjesec rujan i  listopad najviše smo istraživali prirodu, jesen i njene plodove  te žitarice i sjemenke vezane za Dane kruha. Kako nam je na selu vrlo lako skupiti razne jesenje plodove, plodine i žitarice, prostor našeg dnevnog boravka svakodnevno se nadopunjavao navedenim. Djeca su ih promatrala, uspoređivala, kušala, koristila kao ideje za razne likovne aktivnosti i matematičke igre. Razne sjemenke smo u posudice postavili na tlo koje ćemo svakodnevno vlažiti i čekati što će se dogoditi.Predivno veliko igralište koristimo uvijek kada nam vrijeme to dopusti, a često smo i u šetnjama kroz naše mjesto kojim uzdignute glave, ponosni i veseli šetaju djeca "suncokreti".


Zima

Bez obzira na hladnu zimu, naši mali "Suncokreti" i dalje su vrlo vrijedni i zaigrano radišni.

Vrijeme blagdana unijelo je radost kako u njihova srca,tako i u cijeli naš vrtić.

Vrijedno smo ukrašavali prostor vrtića ukrasima koje su izrađivala djeca, slali čestitke prijateljima i bližnjima izrađene posebnom grataž tehnikom.

S jednakim veseljem obilježili smo Valentinovo i Maškare. Posebno se moramo zahvaliti našim roditeljima koji su svojim sudjelovanjem, dočekom i čašćenjem dočekali našu malu maškaranu povorku kroz selo. Djeca su taj dan posebno uživala i bila sretna.

Još bi i posebno naglasili nastavak našeg e-twinning projekta koji je u potpunosti zaživio, kako interesom djece,tako i sudjelovanjem roditelja i vanjskih suradnika. Unutar sobe je postavljen Zeleni kutak gdje se putem sakupljačkih aktivnosti redaju razne biljke. Djeca uče njihova imena, dijelove, svojstva , karakteristike, svakodnevno se brinu o njima,sade, presađuju…

Na našem dvorištu smo pripremili i mali plastenik u kojem će vanjske biljke prezimiti i dočekati sadnju u vrt koji ćemo uskoro pripremiti. Radujemo se skorom dolasku proljeća i češćem boravku vani

.

Proljeće

Početkom proljeća naš projekt „Zeleni kutak“ u potpunosti je zaživio.

Djeca su svakodnevno tražila izlazak u vrt da bi brinula o svojim biljkama,sadila nove, učila o pravilnom čuvanju okoliša, te na taj način u potpunosti oplemenila vanjski prostor našeg vrtića. Jednako tako, unutar sobe, formiran je „Zeleni kutak“u kojeg su postavljani razni radovi nastali iz projekta, korišteni materijali te opisane tehnike rada. Projekt je uspješno završen a mi smo ponosni dok svakodnevno pri dolasku u vrtić gledamo produkt našeg rada, naš mali veseli šareni vrt.

Uz projektne aktivnosti, također su se nudili i poticaji za razne tematske aktivnosti, pripreme za Dječju olimpijadu te pripreme za završnu svečanost sa predškolcima.Obilježili smo i važne datume, blagdane te u dogovoru sa našim svećenikom prigodno tome, nekoliko puta posjetili crkvu.

Djeca su pokazivala veći interes za likovne aktivnosti pa smo im poticajno nudili razne likovne tehnike gdje su mogli puno istraživati i manipulirati raznim materijalima.
Još bi posebno naglasili i uspjeh našeg vrtića na županijskom Festivalu dječje olimpijade gdje je sudjelovalo 4 predškolaca iz našeg područnog vrtića te smo kući donijeli i jednu zlatnu medalju.

Našim dragim predškolcima želimo uspjeh i sreću u školi te zahvaljujemo za svaki osmijeh i svaki ispunjeni dan koji su nam priuštili svojim boravkom u vrtiću. Pozdravljaju vas vaši „Suncokreti“.