8a

Područni vrtić Rogotin jedan je od tri područna objekta Dječjeg vrtića Ploče, a nalazi se u prizemlju zgrade Mjesnog odbora Rogotin.

U vrtiću djeluje jedna mješovita skupina 6-satnog programa za djecu od navršene 3. godine života do polaska u osnovnu školu i integriranim 3-satnim programom predškole.

Skupina nosi naziv "Veseli vlakić", a vodi je odgojiteljica Angela Glamuzina.

20a

VESELI VLAKIĆ


Ispred našeg vrtića
svaki dan prolazi
mnogo vlakića.
Kuda žure, kuda jure,
tko zna ???

Možda nam naša mašta
pokaže svašta:
igračaka, žvaka,
bombona, balona,
crvenih i žutih
puni vagoni….

I tako svaki dan
ispred našeg vrtića
prolazi mnogo vlakića!!!

Nakon ljetnih praznika „Veseli vlakić“ nastavlja svoje putovanje. Djeca su se veselila ponovnom druženju, a i čekale su nas mnoge aktivnosti.

U mjesecu listopadu obilježili smo Dane kruha trudeći se biti dobri „kao kruh“ i posjetili učiteljicu Anu i na taj način približili našim predškolcima školu
24a
21a

Posebno zanimljivo bilo je u Narodnoj knjižnici ploče gdje nam je knjižničarka Tena pročitala priču „Cvrčak i mrav“. Ta je priča produbila naše znanje o važnosti štednje.

U sklopu projekta „Kasica, prasica“ upoznali smo se s radom u banci gdje su nam ljubazne djelatnice pokazale što sve one rade.

22a

Naši gosti na „Jesenjoj svečanosti“ bili su školarci za koje smo pripremili pravu jesenju gozbu.

Mjesec prosinac u vrtiću uvijek je pun veselja i dobre zabave. Ni ove godine nismo zaboravili naše prijatelje u SV. Filipu i Jakovu te za njih organizirali akciju „Jednu kunu ubaci i prijatelju loptu dobaci“

SVETI NIKOLA

-Sv. Nikolu dočekali smo u crkvi prigodnim pjesmicama i recitacijama. Posebno svečano bilo je na Božićnoj priredbi u mjesnom domu u Rogotinu kao i priredbi u Domu kulture u Pločama.


Mame su nam pomogle izraditi božićne ukrase te su nas podučile izradi kuglica od vune.


Tradicionalno kao i do sada, zajedno s našim roditeljima, uz šampanjac i ples dočekali smo „dječju“ Novu godinu.