Komin

Područni objekt Komin jedan je od područnih objekata Dječjeg vrtića Ploče, a nalazi se u prizemlju Osnovne škole "Ivo Dugandžić Mišić".

Prostor vrtića sastoji se od dva dijela: u jednom je smještena mješovita skupina poludnevnog boravka koja radi u jutarnjem terminu od 7.30 - 13.00 sati, a u drugi je smještana mješovita skupina poludnevnog boravka koja radi u poslijepodnevnom terminu od 13.30 - 19.00 sati.

Dječji vrtić Komin polaze mališani uzrasta od 3. godine do polaska u osnovnu školu. Jutarnju skupinu - Lađare - vodi odgojiteljica Maja Medak, a poslijepodnevnu - Gusare - odgojiteljica Manuela Andrijašević.

I KRUH JE NEKAD BIO MALI


Djeco, ako niste dosad znali
i kruh je nekad bio mali!
Pšenično zrno on je bio
pa se u brašno pretvorio.

To brašno glatko cijelo
tražilo je baš bijelo odijelo.
I kako legenda govori
našlo ga je u pekari.

U pekari pekar pravi
od brašna tijesto pravi.
A od tijesta u toplini
Naraste kruh rumeni.

Eto, ako niste dosad znali
I kruh je nekad bio mali.

Lađari s odgojiteljicom

Dani kruha


Hej načuli oba uha,
Slijedi pjesma u čast kruha,
Jer sretni nam teku dani
Dok je kruha da nas hrani.
Bio crni ili bijeli
Svaki kruh nas razveseli,
A još dok je vruć iz peći,
Nema kraja našoj sreći.

 Maja Medak

IMG-20211029-WA0041

Uskršnja radionica

U skupini Gusari održana je radionica za djecu i roditelje. Uz odgojiteljicu na toj su radionici u veselom druženju vrijedne ruke i ručice izrađivale ukrase za Uskrs.

Higijena zuba

U skupini "LAĐARI"svakodnevno vodimo brigu o zdravlju njegujući kulturno-higijenske navike. Osim pranja ruku, ove godine vodimo brigu i o higijeni zuba.

Da bi naučili kako pravilno prati zube ugostili smo našu zdravstvenu voditeljicu Magdalenu Despetović koja je djeci pokazala kako pravilno četkati zube i pričala o važnosti higijene zuba i usne šupljine

Dan kravate

Na Dan kravate, 18.10.2022. god mješovite skupine DV Ploče, PO Komin, Lađari i Gusari obilježile su tako što su izrađivali motiv kravate raznim tehnikama, grataž na origami kravati, kolaž salvetom, akvarel. Također smo zajedno pogledali malu lutkarsku izvedbu Ples riječi, a na temu kravata. Pogledali smo i animaciju autora Arsena Dedića, slikovnicu Ljiljane Ivković i sve to dokumentirali i poslali na uvid o čuvanju baštine i tradicije na adresu Academia cravatica od koje smo dobili povratni mail zahvale.

Božićna radionica

12.12.2022.

U skupini Gusari održana je radionica izrade božićnih ukrasa. Roditelji su zajedno s djecom strpljivo izrađivali prigodne ukrase za bor. Nakon dobre zabave i ugodnog zajedničkog druženja okitili su bor u sobi dnevnog boravka.