KUĆNI RED DJEČJEG VRTIĆA PLOČE

 

 1. Roditelji/skrbnici su dužni poštivati radno vrijeme Dječjeg vrtića Ploče (Vrtića) i ne kasniti u dolasku po dijete. Dijete u Vrtiću može boraviti najduže 10 sati.
 2. Dijete je zbog dnevnog ritma, aktivnosti i sigurnosti grupe potrebno dovesti u Vrtić najkasnije do 9:00 sati. Kasniji dolazak potrebno je prethodno najaviti odgojiteljicama.
 3. Dijete treba osobno predati i preuzeti od njegove ili dežurne odgojiteljice.
 4. Na početku pedagoške godine potrebno je pismeno ovlastiti tri punoljetne osobe koje će u slučaju spriječenosti roditelja dovesti ili odvesti dijete iz Vrtića. Svaku promjenu potrebno je osobno najaviti odgojiteljicama skupine.
 5. Roditelji djece obvezni su odmah obavijestiti odgojiteljice o promjeni adrese ili kontakt telefona.
 6. Roditelji su dužni izvijestiti zdravstvenu voditeljicu ili stručnu službu o djetetovim posebnim potrebama, zdravstvenim teškoćama i postupcima koji se primjenjuju u akutnim stanjima djeteta.
 7. Bolesno dijete ne smije boraviti u Vrtiću jer se djetetu u takvoj situaciji ne može pružiti potrebna njega i skrb.
 8. O bolesti djeteta zbog koje će dijete dulje vrijeme izbivati iz Vrtića potrebno je u roku od 3 dana izvijestiti grupnu odgojiteljicu i/ili zdravstvenu voditeljicu.
 9. U Vrtić se ne smiju donositi kolači i drugi prehrambeni proizvodi koji nemaju istaknutu deklaraciju proizvođača o sastavu i roku trajanja proizvoda. U Vrtić se ne smiju donositi lizalice, žvakaće, bomboni niti prehrambeni proizvodi koji u svom sastavu imaju kikiriki.
 10. Oblačite djecu u višeslojnu odjeću ugodnu za igru, koja se lako skida i oblači, a obvezna je i jedna rezervna presvlaka.
 11. Vrtić ne može odgovarati za izgubljene stvari i igračke, oštećenu garderobu kao i zdravstvena pomagala koja bi bila oštećena u igri u Vrtiću, npr. naočale, sat, nakit…
 12. Dogovorite s odgojiteljicama djeteta pravila o donošenju igračaka i filmova od kuće (igračke i filmovi koji potiču agresiju i koji mogu ozlijediti djecu nisu dopušteni u Vrtiću).
 13. Obavezno dobro provjerite jeste li iza sebe dobro zatvorili ulazna vrata/kapiju Vrtića.
 14. Po završetku rada Vrtića (30. lipnja/31. kolovoza) ili po ispisu djeteta iz Vrtića odnesite osobne stvari iz ormarića. Vrtić ne može čuvati niti odgovarati za ostavljenu imovinu.
 15. Odazivajte se na roditeljske sastanke, radionice za roditelje i pozive odgojiteljica i stručnog tima na individualne razgovore – međusobna razmjena iskustava i mišljenja bit će korisna za obje strane.

Ravnateljica
Edita Mucić Šutić

 

PREUZMITE:

Kucni-red-DVPloce