Priprema djeteta za polazak u školu
20. travnja 2017.
Zabrana slatkiša i grickalica koje sadrže kikiriki
28. veljače 2019.

Doctor.

Pregled za upis u prvi razred osnovne škole

Poštovani roditelji,

Približava se vrijeme pregleda vašeg budućeg učenika. Polazak u školu je važan događaj u životu djeteta ali i cijele obitelji. Timovi za školsku medicinu sudjeluju u prosudbi spremnosti djeteta za školu, te odlukama o najprimjerenijem obliku odgoja i obrazovanja. kako u Službi za školsku medicinu u Dubrovačko – neretvanskoj županiji nedostaje liječnka, molimo Vas da nam pomognete da obavimo preglede na način da svi budemo učinkovitiji.

Raspored dolaska na Odjel za školsku medicinu dobit ćete u svojim gradovima na različite načine, kako je to dosadašnja praksa suradnje dječjih vrtića, škola i naših odjela. Ono što je važno da taj termin poštujete ili barem tjedan dana ranije obavijestite tim odgovoran za vaše dijete o nemogućnosti dolaska, da bismo na vrijeme mogli dogovoriti zamjenu s drugim djetetom. Nemamo višak termina pa vas molimo da ranije pripremite sve potrebito za pregled, jer Vas ne možemo primati više puta zbog nedostatne dokumentacije.

Ponesiite fotokopiranu važnu medicinsku dokumentaciju od djetetovog rođenja do dana pregleda. Trebamo otpusna pisma bolničkih liječenja ili ako se dijete dulje prati od strane nekog specijaliste pismene podatke o kroničnim bolestima. Pri tom svakako i nalaze vida ili sluha, psihologa, logopeda, ukoliko je dijete obrađivano. Ako vaše dijete ima neku kroničnu bolest, a izgubili ste dokumentaciju pođite po prijepis u izabranog pedijatra. Obvezna iskaznica o cijepljenju, te ako dijete nije dobilo sva cjepiva po programu, pismeno mišljenje pedijatra u svezi propuštenih cjepiva.

Molimo da ne dovodite djecu na pregled bez pismenog mišljenja izabranog pedijatra u svezi propuštenih cjepiva.

Obvezno je donijeti i Zubnu putovnicu koju možete preuzeti tijekom predupisa u školama. Bez ispunjene zubne putovnice, od strane izabranog stomatologa, molimo ne dovodite dijete na pregled za upis u školu.

 

Veselimo se susretu,

Asja Palinić Cvitanović, dr.med., spec. školske medicine
Voditeljica Službe za školsku medicinu

Polazak u školu je važan događaj u životu djeteta ali i cijele obitelji. Timovi za školsku medicinu sudjeluju u prosudbi spremnosti djeteta za školu,

Pripremila: Magdalena Despetović, zdravstvena voditeljica