Županijski aktiv ravnatelja dječjih vrtića u DV Ploče

Uređenje vrtićkog igrališta
28. travnja 2017.
Dugogodišnja suradnja ZZJZ i vrtića
30. svibnja 2017.

Županijski aktiv ravnatelja dječjih vrtića u DV Ploče


U petak, 5.5.2017. godine naš vrtić bio je domaćin ovogodišnjeg Aktiva ravnatelja dječjih vrtića Dubrovačko-Neretvanske županije.

Na tematskoj sjednici aktiva, ravnatelji su razmijenili osobne karte vrtića, raspravljali o organizaciji 17. olimpijskog festivala dječjih vrtića naše županije, u sklopu kojeg smo ugostili gosp. Ivu Dragića, koordinatora i voditelja projekta te potrebama koje vrtići imaju vezano uz sudjelovanje djece na sportskom olimpijskom festivalu.

Veći dio sjednice bio je vezan i raspravljalo se o:

  • trenutnom stanju u vrtićima i osiguranju potreba,  sukladno normativima Državnog pedagoškog standarda
  • materijalno-tehničkim uvjetima rada i stanju objekata vrtića
  • smjernicama za daljnji rad u stjecanju većeg broja programa vrtića
  • edukaciji za pojedine programe koje će se održati na području naše županije

Ovaj tip sastanaka izrazito nam je potreban kako bi se razmijenila iskustva u radu te primjeni metoda i tehnika u osiguravanjuju potreba institucionaliziranog predškolskog odgoja, kao i načinima  usklađenja usluga koje vrtići pružaju s potrebama koje imaju korisnici naših usluga – djeca i roditelji.

Cilj nam je stalno unaprijeđivanje kvalitete programa predškolskog odgoja, kako bi boravak djece u vrtiću osigurao vesele dane igre i učenja našim mališanima

smatra ravnateljica vrtića Sanda Zekaj.

Kasnoposlijepodnevna vožnja lađom Baćinskim jezerima i upoznavanje tog zeleno-modrog bisera netaknute prirode smještene u oazi mira i spokoja tako blizu grada, a opet  tako izdvojenoj u svojoj osami, oduševila je gošće.

 

Sanda  Zekaj, ravnateljica DV Ploče