Uređenje vrtićkog igrališta

Županijski aktiv ravnatelja dječjih vrtića u DV Ploče
9. svibnja 2017.

LUKA PLOČE D.D. VRIJEDNIM DONACIJAMA POMOGLA UREĐENJE VRTIĆKOG IGRALIŠTA

Ideja sanacije vrtićkog igrališta javila se prije nekoliko godina, nakon što smo uvidjeli potrebu da se jedan dio vanjskog prostora igrališta preuredi u igralište za djecu jasličko-mlađeg uzrasta te opremi sportskim igralima za djecu tih  dobnih skupina.

Nakon uklanjanja postojećih pješčanika koji si odavno izgubili svoju funkciju te podizanja razine niskog betonskog zida  oko vrtićkog igrališta i njegovo bojanje , odaslanim molbama za donaciju nastojali smo olakšati nabavu igrala za djecu.

Luka Ploče d.d. kao važan privredni subjekt na području našega Grada, prva je prepoznala  važnost osiguranja potreba najmlađih za kvalitetnim boravkom na svježem zraku i odlučila se na financijsku donaciju u ukupnom iznosu od 16.000,00 kuna, uz pomoć koje smo nabavili većinu kvalitetnih sprava za igru djece, a ovom prigodom još jednom  se zahvaljujemo.

Također se toplo zahvaljujemo i ostalim našim donatorima koji su svojim donacijama pomogli kupnju igrala:  „Lučkoj upravi Ploče“ s donacijom od 3.000,00 kuna i Javnoj ustanovi „Izvor“ Ploče sa donacijom od 1.000,00 kuna.

Prostor vrtićkog igrališta za naše najmlađe mališane tako je sredstvima donacija opremljen sa:

  • ljuljačkama sa zaštitnim pojasom za manju djecu
  • toboganom
  • njihalicama
  • kućicom s tunelom – provlačilicom
  • pješčanikom sa zaštitnim poklopcem

Vođeni mišlju da je svaka pojedina humana gesta velika i jednako vrijedna kada je od srca i svojim djelom utkana u osmijehe najmlađih, zahvaljujemo svima na prepoznatoj potrebi da zajedničkim nastojanjem uredimo prostor za vesele i bezbrižne sate igre i druženja vrtićkih mališana.

 

Sanda  Zekaj, ravnateljica DV Ploče