Dugogodišnja suradnja ZZJZ i vrtića

Županijski aktiv ravnatelja dječjih vrtića u DV Ploče
9. svibnja 2017.
Zahvale tijekom 2019.-2020. pedagoške godine
22. svibnja 2020.

Dugogodišnja suradnja ZZJZ i Dječjeg vrtića Ploče


Dugogodišnja suradnja Zavoda za javno zdravstvo iz Dubrovnika i našeg vrtića nastavila se i tijekom ove pedagoške godine u nekoliko navrata kroz održane radionice s djecom u objektima centralnog  i područnim vrtićima, kroz edukaciju o preveciji raka dojke za zaposlenice vrtića do radionice s djecom “Zaštita od sunčevih zraka”.

Izvrsne radionice s djecom predškolskih skupina odradile su zaposlenice Zavoda Karmen Kmetović-Prkačin, socijalna radnica  i Monika Bebek, medicinska sestra tijekom 16. Tjedna mozga, koji se u Hrvatskoj provodi s ciljem upoznavanja šire javnosti sa značenjem istraživanja o mozgu u 21. stoljeću te implementiranju novih spoznaja o mozgu u aktivan odnos koji se usvaja od najranije dobi. Primjerena edukacija kroz model upoznavanja makete mozga, motoričkih funkcija kojima mozak upravlja, interaktivno sudjelovanje djece putem pitanja i odgovora te sudjelovanjem u vježbama kojima se mozak održava u formi, bile su za djecu  izvor veselja i zadovoljstva u radu.
Nastavak suradnje stavio je naglasak na predavanje i edukaciju u prevenciji i zaštiti od raka dojke koju je za zaposlenice vrtića održala voditeljica službe za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo, mr. Ankica Džono-Boban, specijalist javnog zdravstva, u suradnji s Udrugom “Vita” i našom prekaljenom Natašom Peko, voditeljicom udruge koja se već dugi niz godina bavi i potiče solidarnost među sugrađanima za skrb žena liječenih od raka dojke  te educira žene o ranom otkrivanju raka  putem medija,  suradnjom sa liječnicima i institucijama.
Educiranje najmlađih o potrebi zaštite od sunca te načinima na koji se to postiže, na kraju ove pedagoške godine vrijedne zaposlenice Zavoda održale su za predškolske skupine centralnog i područnih vrtića Komin i Staševica.

 

Sanda  Zekaj, ravnateljica DV Ploče