Smotra projekata vjerskog katoličkog odgoja
14. svibnja 2016.
Smotra projekata NPOOLJP u Dubrovniku
28. ožujka 2017.

Ruksak pun kulture

PEDAGOŠKA GODINA: 2015. / 2016.
PROJEKT: RUKSAK PUN KULTURE; - Dječji vrtić Ploče

Projekt "Ruksak pun kulture" dio je Sporazuma o suradnji potpisanog u listopadu 2014. godine od strane MZOS i Ministarstva kulture.

U provedbi, program Ruksak pun kulture - Umjetnost i kultura u vrtiću i školi za razdoblje 2015. - 2020. - nacionalnog dopunskog programa, podrška je vrtićima, osnovnim i srednjim školama vezano uz područja umjetnosti i kulture koji u hrvatskim vrtićima i školama provode stručnjaci - književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici.

Program omogućuje približavanje umjetnosti i kulture djeci i razvijanje pozitivnih pristupa svim vrstama umjetnosti i kulture.

Prijavom našeg vrtića na projekt postali smo jedan od tri vrtića na području naše županije kojem je omogućeno upoznavanje sa sadržajima umjetničkog i kulturnog odabranog područja izvedbene umjetnosti.

Cilj nam je bio kroz bogatstvo sadržaja pružiti djeci doživljaje i poticaje za izražavanje i stvaranje, kao i razvoj njihovih stvaralačkih potencijala.

A tko si ti ?
Kazališna družina "Pinklec" iz Čakovca izvela je za nas predstavu "A tko si ti?", prepunu smijeha i homora, a na kraju su se naši predškolci okupili na interaktivnoj radionici s glumcima predstave.

ped.god. 2015./2016.

Projekt “Ruksak pun kulture” dio je Sporazuma o suradnji potpisanog u listopadu 2014. godine od strane MZOS i Ministarstva kulture.

Tekst napisala i uredila Sanda Zekaj, ravnateljica