Ruksak pun kulture
5. lipnja 2016.
Državna smotra projekata iz područja NPOOLJP – Zagreb 2017.
19. svibnja 2017.

Smotra projekata NPOOLJP u Dubrovniku

".... Smotra projekata iz područja ranog odgoja prilika je da se razmjene iskustva i uči, jer kao što demokracija nije neko idealno postignuto stanje nego proces koji se razvija i unaprijeđuje, tako i projekti koji se postavljaju nisu finalno postignuto stanje, nego poticaj na promišljanje kako stvarati situacije učenja u kojima djeca žive prava i uče o njima ...."

Iz riječi Povjerenstva za ocjenu projekata u području ranog odgoja

Četvrtu godinu zaredom naš vrtić sudjelovao je na Regionalnoj smotri Nacionalnih projekata odgojno-obrazovnog rada iz područja ljudskih prava i demokratskog građanstva u Dubrovniku.

Potaknuti željom da se u okviru odgoja i obrazovanja za ljudska prava i prava djeteta, koja dijete najbolje uči živeći u uvjetima gdje se ta prava poštuju i gdje su materijalni uvjeti i međusobni odnosi poticaj djetetu za usvajanje znanja, razvoj socijalnih vještina i izgradnju stavova potrebnih u demokratskom društvu.

"Mali poduzetnici" projekt je Područnog vrtića Komin koji su sa djecom provele odgojiteljice Maja Medak i Željana Radonić u svojim skupinama "Lađari" i "Gusari". Dimenzija projekta je gospodarska, a područje je poduzetničko.

Poticaj je bio želja djece da u sobi dnevnog boravka imaju dječju kuhinju, a cilj je stjecanje iskustva o uzročno-posljedičnom odnosu rada i plodova rada.

Provedenim projektom djeca su uvidjela kako se cilj može ostvariti te da ustrajnost u realizaciji vlastitih ideja donosi ostvarenje ciljeva. Osvijestila su važnost timskog rada i suradničke odnose, uz pruženu priliku djelovanja na dobrovoljnoj (humanitarnoj) razini.

Projekt je sve prisutne oduševio svojom autentičnošću i izabran je za prezentaciju za državnu smotru u Zagrebu 19. svibnja 2017. godine..

28.03.2017.

Četvrtu godinu zaredom naš vrtić sudjelovao je na Regionalnoj smotri Nacionalnih projekata odgojno-obrazovnog rada iz područja ljudskih prava i demokratskog građanstva u Dubrovniku.
Tekst napisala i uredila Sanda Zekaj, ravnateljica