Stablo obećanja ili kako do čarobnog štapića
1. siječnja 2017.
Maškare 2013
1. siječnja 2017.

Ritmika kao metoda glazbenog odgoja

21.11.2012. 

Radionica za odgojitelje


U sklopu obilježavanja Dana prava djeteta Udruga Roda (roditeljstvo u akciji) održala je u našem vrtiću radionicu za odgojitelje: RITMIKA KAO METODA GLAZBENOG ODGOJA.

Ritmika kao metoda odgoja djece pridonosi razvoju glazbene osjetljivosti cijelog organizma, stvaranju osjećaja reda i balansa poslije buđenja svih motoričkih mogućnosti i razvoju mašte.
Prvi dio radionice organiziran je kao demonstracija sa djecom srednje-mlađe skupine sa kojom je autorica radionice Paulina Kovačević provodila igrice sa rekvizitima uz pratnju taktova ozbiljne glazbe.
Drugi, edukativni dio radionice bio je posvećen odgojiteljima, s ciljem upoznavanja kako izgledaju ritmičko-glazbene aktivnosti kroz razne primjere koje će odgojiteljice moći uvoditi u svoje programe. Odgojiteljice su u 50-minutnom predavanju upoznate s ciljevima i metodama ritmike kroz metodiku Emila Jaquesa-Dalcrozea, koji je stvorio cijeli sustav glazbenog odgoja za najmlađu djecu kroz ritmičke aktivnosti, kao  i ritmikom u našem današnjem okruženju.