Maškare
1. siječnja 2017.
Ritmika kao metoda glazbenog odgoja
1. siječnja 2017.

Stablo obećanja ili kako do čarobnog štapića

10.11.2012. 

Radionica za odgojitelje


“U subotu, u Dječjem vrtiću Ploče održala se stručna radionica za odgojitelje i stručne suradnike pod nazivom “Stablo obećanja ili kako do čarobnog štapića” , jedna od radionica iz Projekta “Kadena života”, autorica MILIJANE KOVAČEVIĆ, psihologinje savjetnice i stručne suradnice i ZVJEZDANE ČAGALJ, profesorice predškolskog odgoja, odgojiteljice-savjetnice i dramske pedagoginje.

Radionica u trajanju od 6 sati istražuje utjecaj osobnog profila i osobne jednadžbe odgojitelja na njegov rad s djecom i suradnju s roditeljima, kao i rad na sebi.
Radionice ovih dviju vrsnih stručnjakinja u svom poslu  proizišle su iz neposrednih potreba i interesa roditelja i odgojitelja, a potkrijepljene su praksom, konkretnim radom i rezultatima samog zalaganja na radionicama.
Ovo je treća po redu radionica iz ovog ciklusa koja se održala u našem vrtiću, a njihov kontinuitet pridonosi, kako osobnom napredovanju, tako i dignitetu struke i samog zvanja odgojitelja.
Intencija je autorica i realizatorica Projekta proširivanje tema i broja radionica koje odgojiteljima omogućavaju najteži oblik rada, a to je rad na sebi, upravo zbog činjenice da brojne pogreške roditelja i odgojitelja u odgoju djece proizlaze iz njihovih osobnih, nerazriješenih unutarnjih konflikata koje, nesvjesno, projiciraju na djecu i produbljuju probleme.
Projekt “Kadena života” dobio je suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.