Nemirno dijete
1. siječnja 2017.
Dan otvorenih vrata
2. siječnja 2017.

Razvoj govora i najčešći poremećaji jezično-govorne komunikacije djece predškolske dobi

06.03.2013.

Radionica za odgojitelje


Ovdje vrijedi pravilo: čim, čim prije, tim, tim bolje – željezo se kuje dok je vruće!

6.ožujka obilježava se Europski dan logopedije koji se u Hrvatskoj obilježava pod motom: “Komuniciram – ne živim u tišini”, a središnja tema ove godine je sluh.

Povodom ovog dana u vrtiću smo organizirali radionicu za odgojitelje, a naše cijenjene gošće bile su prof.logoped- mentor Aninka Mateljak iz OŠ Stjepan Radić iz Metkovića i prof.logoped Nikolina Kaleb iz DV Metković.
Odgojitelji i roditelji sve su svjesniji da poremećaja glasovno-govorne komunikacije ima sve više te da je rana i adekvatna pomoć vrlo važna karakteristika u otklanjanju poteškoća kod djeteta.

Govor, najčešći poremećaji jezično-govorne komunikacije, poremećaji izgovora, mucanje, jezične teškoće, posebne jezične teškoće te priprema za školu, bile su neke od tema kojima su se odgojitelji i stručni suradnici bavili u dvosatnoj radionici.
Prepoznavanje problema u svakodnevnoj komunikaciji te dobra suradnja vrtića i obitelji koja uključuje logopeda kao stručnjaka koji je najkompetentniji odrediti postoji li doista kod djeteta govorno – jezični problem, te pruža terapiju glasa, govora i jezika.