Maškare 2013
1. siječnja 2017.
Razvoj govora i najčešći poremećaji jezično-govorne komunikacije djece predškolske dobi
2. siječnja 2017.

Nemirno dijete

19.02.2013.

Radionica za odgojitelje


Po drugi put u našem vrtiću mag. pedagogije Marija Jelić iz Dječjeg vrtića Župa dubrovačka održala je  stručnu  radionicu za odgojitelje po nazivom “Nemirno dijete”.

Motorički nemir, poremećaj pažnje (ADD), hiperaktivnost (ADHD), impulzivnost, teškoće s pažnjom i održavanjem koncentracije, emocionalna nestabilnost,  samo su neke od pojava s kojima  se danas odgojitelji sve češće  susreću u svom radu.

 

Većine je djece u jednom razdoblju svog života nemirna, impulzivna ili nepažljiva. Kako prepoznati radi li se o ponašanju djeteta kojem je uzrok znatiželja, otkrivanje novih stvari i pojava ili je simptom nekih drugih problema, promjena ili poremećaja?
Odgojitelji  svakodnevno moraju savladavati  nova znanja i metode koje će u prijeko potrebnoj suradnji vrtića i obitelji podijeliti s roditeljima, s ciljem da budu što djelotvorniji u prepoznavanju simptoma i pristupanju ponašanjima djeteta koje izazivaju  niz problema i otežavaju  odgojiteljima rad, roditeljima svakodnevni život, a najveći su problem djetetu. Samo uz adekvatan tretman u optimalno vrijeme dijete ima šansu za napredak.

Dragocjena iskustva kolegice koja je svoju radnu praksu počela kao odgojitelj i nakon doškolovanja nastavila kao mag. pedagogije pomažu nam u stjecanju novih znanja, razmjeni iskustava  i mijenjanju i usmjeravanju pedagoške prakse prema zahtjevima današnjice.