Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u veljači

Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u siječnju
16. veljače 2023.
Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u ožujku
7. travnja 2023.

veljača, 2023.


Let¨s party u nakraćem mjesecu u godini. Takva je bila ova veljača kod naših malih engleza.

Sve teme koje smo obrađivali bile su vezane za dobru zabavu : Valentine¨s day, Carnival i Birthday party. Iz svake teme pripremila sam po nekoliko aktivnosti iz različitih područja da bi djeci poticaji bili raznovrsni i zanimljivi.

Usvojili smo nekoliko novih pojmova iz svake teme, primjera :Heart, Love , Kiss, Carnival, Clown, Mask, Birthday, Candles, Present. Kao i uvijek korištene su flash kartice kojima su se djeca i kasnije služila u prepoznavanju pojma i raznim igrama.

Svima poznatu pjesmicu „Happy Birthday“ nije trebalo posebno usvajati, a uz nju smo slušali pjesmu iz teme Valentinova Super Simple Song   „Skindamarink“.

Kao i za svaku temu do sada, pripremila sam i ponešto grafomotoričkih aktivnosti, a ovaj su put to bile aktivnosti vezane za temu Birthday gdje su bili zadani zadaci : tracing words and write your name.

U matematičkim aktivnostima (numeracy) radili smo nekoliko zadataka: Colour by number, Count the candles, Number puzzles, How old are you?.

Fine motor skills smo razvijali bojanjem raznih predložaka i izrezivanjem po zadanoj liniji, te smo izrezane elemente spajali u jednu cjelinu, u aktivnosti pod nazivom Make a clown.

Visual spatial development djeca su razvijala kod aktivnosti spajanja dijelova Cupcakes-a, različitih boja i uzoraka.

U svim aktivnostima  djeca su rado sudjelovala i zabavljala se. Koncentraciju i pamćenje dodatno smo jačali slaganjem raznih pripremljenih tematskih slagalica i igara memorije poput Birthday bingo i Valentine¨s memory.

Tjelesne aktivnosti nadopunjavali smo i novom pokretnom pjesmom, ne vezanom za ovomjesečne teme, naziva „ This is …“, koja se djeci jako svidjela, pa smo se dogovorili da će nam ona kroz svaki mjesec biti uvod  ili jutarnje razgibavanje da se lakše pripremimo za sve ostale aktivnosti.