Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u ožujku

Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u veljači
10. ožujka 2023.
Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u travnju
15. svibnja 2023.

ožujak, 2023.


S početkom proljeća uhvatili smo se vrtlarskih poslova.

Naše teme ovog mjeseca bile su Pond life i The Tiny seed.

 

Kao i svaki put usvojili smo nekoliko osnovnih pojmova vezanih za teme koje smo kasnije koristili za flashcard games i u pjesmicama.

Učeni pojmovi su : butterfly, fly, frog, duck, pond, seed, sun, water, flower.

 

Aktivnosti smo započeli potapanjem graha u vodu te postavljanje u vrećicu koju smo svakodnevno prskali vodom.

Pratili smo promjene te različitim aktivnostima učili o Plant life cycle. Gledali smo videozapis pod nazivom „What plants need to grow?“.

 

Aktivnost rezanja i lijepljenja bila je zadatak djeci da pravilnim redoslijedom poslože izrezane sličice s procesom rasta biljke .

Flashcards djeca su koristila u flashcard game pod nazivom Helikopter game gdje su jedno drugom morali bacati karticu u zrak istovremeno je imenovati te isto mora napraviti dijete koje je hvata i prosljeđuje dalje u krug.

 

Upoznali smo se i s dijelovima sjemena, no te je pojmove djeci bilo malo teže zapamtiti pa smo se bazirali samo  na proces rasta.

Osnovne geometrijske oblike ponovili smo u aktivnosti Bees and flowers shape matching gdje su djeca imala zadatak na cvijet određenog oblika zalijepiti pčelu s istim oblikom. Spomenuli smo i četiri godišnja doba putem igre razvrstavanja odgovarajućih sličica u 4 stupca.

Aktivnosti vezane za Pond life započeli smo odličnom igrom na našem dvorištu, Jump like a frog +numeracy. Odlično je bilo to što u našem vrtićkom vrtu često vidimo žabe koje smo imali priliku promatrati i uočavati karakteristike.

Catch the fly bila je matematička igra pridruživanja gdje su djeca uz određeni broj morala pridružiti isti broj muha na žablji jezik.

Pjesma koju smo pjevali uz ove aktivnosti je Five litlle ducks.

Kako sam uočila da djeca pojmove najbrže usvajaju putem brojalica i pjesmica,uveli smo svakodnevno pjevanje pjesme uz pokret pod nazivom This is… u kojoj djeca usvajaju pojmove suprotnosti poput big-small, short-tall, fast-slow, no-yes…. Djeca su pjesmu vrlo brzo usvojila i rade je izvode jer je popraćena raznim smiješnim pokretima.

Grafomotoričke sposobnosti smo, kao i obično, vježbali aktivnostima Tracing , joint the dots, te rezanjem po zadanoj liniji.