Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u siječnju

Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u prosincu
18. siječnja 2023.
Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u veljači
10. ožujka 2023.

siječanj, 2023.


Početak nove godine a i prave zime i hladnog vremena iskoristili smo za upoznavanje sa životom u hladnim dijelovima našeg planeta i sa životinjama koje tamo žive. Neki od pojmova koje smo usvojili su Polar bear, Arctic fox, Walrus, Seal, Penguin, Whale, Husky…

Upoznavanje smo započeli putem Pre-reading activities, gledajući razne videozapise o polarnim životinjama i načinima njihovih života. Djeca ih većinom prepoznaju i imenuju na hrvatskom jeziku, što nam je bilo vrlo važno za nastavak aktivnosti. Također, koristeći globus i kartu svijeta sa životinjama, tražili smo gdje je to mjesto na kojem one žive, točnije, gdje je Arktik i Antartika.

Pri svakoj aktivnosti smo koristili flashcards da bi bolje upoznali pojmove, odnosno usvojili nazive životinja te smo navedeno jačali kroz flashcard game naziva Over-Under game. Pjesma koju smo usvajali bila je Hi- Dino kids song a dodatno smo i raznim pokretnim igrama oponašali pokrete i glasanje polarnih životinja.

Matematička aktivnost Count and Clip poticala je djecu da prebroje skup životinja i kvačicom označe pripadajuću brojku. Također smo ponavljali i gradivo o geometrijskim likovima u aktivnosti Walrus cut and Glue te slagali fotografije životinja po veličini (size sorting).

Prewriting and fine motor skills jačali smo rezanjem škaricama po zadanoj liniji te pisanjem osnovnih i složenijih grafomotoričkih znakova. Pripremljene su i ponuđene razne puzzle polarnih životinja te aktivnosti poput „nastavi niz“ ili „što nedostaje?“. Modeliranjem plastelinom također smo razvijali finu motoriku prstiju i šake.

Djeca su kroz sve aktivnosti upoznala dio svijeta i životinje koje nama nisu toliko bliske, no usvojili su neke nove spoznaje i pritom se dobro zabavili.