Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u prosincu

Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u studenom
13. prosinca 2022.
Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u siječnju
16. veljače 2023.

prosinac, 2022.


Mjesec prosinac mali englezi proveli su u blagdanskom ozračju i početku zimskih radosti. Teme koje smo obrađivali su bile Christmas, Dear Snowman i I want to be a Santa.

Koristeći flashcards uvedeni su novi pojmovi poput: Snowman , snowball,snowflake,ice, Santa,Christmas tree,fireplace,present, Jesus, angel

Početne vježbe grafomotorike djeca su uvježbavala praćenjem i pisanjem linija raznih oblika te jačala fine motoričke vještine rezanjem škaricama po zadanoj liniji.

Vizualnu percepciju jačali smo spajanjem polovica iste slike, u ovom slučaju Snowflakes. Također, isto smo jačali i spajanjem sjena sa fotografijom.

Matematičke vještine djeca su jačala spajanjem brojke sa količinom raznih elemenata putem kojih su izrađivali velikog Snowmana-a. Putem kreiranja Snowman- a ponavljali smo i boje , gdje su djeca imala zadatak sastaviti dijelove tijela snjegovića sa istom bojom elemenata na svakom dijelu tijela. Brojati su morali i u aktivnosti  slijedi niz, odnosno, lijepiti točan element na niz zadanih elemenata. Također smo lijepili i određen broj čizmica na Fireplace, određenih brojkom.

Djeca su kroz većinu aktivnosti prepoznavala osobe i bića vezane za Christmas, te smo te pojmove jačali svakodnevnim ponavljanjem sa flashcards te kroz priču „The night before Christmas“.

Od pjesama smo usvojili Super simple song „I am a little Snowman“, „Santa Shark“ i poznatu pjesmu „We whish you a merry Christmas“.

Raznim likovnim aktivnostima i tehnikama praćene su obje teme slikanjem, modeliranjem i crtanjem snjegovića, poklona, izradom pahuljica…

Novousvojene pojmove koristili smo i kroz igre „Santa says game“ i „Bowling game“.