Frozen
28. travnja 2015.
Tjedan crvenog križa
14. svibnja 2015.

Međunarodni dan muzeja


svibanj 2015.

U sklopu edukativno muzejske akcije Sekcije za muzejsku pedagogiju HMD-a, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2015. godine, Arheološki muzej Narona organizirao je izložbu dječjih i učeničkih radova pod nazivom Voda, zemlja, zrak u prostoru muzeja u Vidu.

Programom se pridonosi edukacijii mladih o značenju baštinskih i prirodnih resursa koji nas okružuju, a pozivom na suradnju vrtićima i školama s područja gradova Metković, Opuzen i Ploče Arheološki muzej Narona uključio nas je u ovaj vrijedan i zanimljiv projekt.

Svakom gradu dodijeljen je jedan element koji simbolizira određeni pojam: gradu Metkoviću dodijeljen je element voda, gradu Opuzenu element zemlja, a Pločama zrak.

Vrtićka djeca su za pojedini element od eko materijala oblikovala mitološka fantastična bića (voda - hipokamp, zemlja - grifon, zrak - pegaz), koje su ugradili u vjetreno zvono. Vjetrena zvona su Rimljani vješali na kuće da odvrate zlo i donesu sreću i blagostanje.

Ovaj zahtjevan zadatak izrade pegaza radila su djeca - predškolci sa svojim odgojiteljicama:
  • skupina Područnog vrtića Staševica i odgojiteljica Seka Gnječ
  • skupina Područnog vrtića Rogotin i odgojiteljica Angela Glamuzina
  • skupine Područnog vrtića Komin i njihove odgojiteljice Maja Medak i Željana Radonić
  • skupina Starija i njihove odgojiteljice Snježana Merdžan i Zagorka Radonić - Burić
  • skupina Mješovita s integriranim vjerskim programom i odgojiteljica Zdenka Žderić
  • skupina Predškola i odgojiteljica Andrea Stanić
Zadatak nije bio nimalo lagan i trebalo je puno strpljenja i umješnosti osmisliti ga i zamišljenju ideju zaokružiti u cjelinu. Kako nam je uspjelo, prosudite sami....

svibanj 2015.