Jesenja svečanost
19. studenoga 2015.
Božić
21. prosinca 2015.

Jesenko


23.11. 2015.

Odgojiteljica pripravnica Manuela Batinović, koja je u našem vrtiću uspješno odradila 1 godinu pripravničkog stažiranja kao pripremu za polaganje stručnog ispita za odgojitelje, danas je u Mješovitoj odgojno - obrazovnoj skupini "Mali anđeli" svoje mentorice Zdenke Žderić, provela ogledni praktični rad s djecom na temu "Jesenko".


Početni poticaj pripravnica je postigla lutkom na štapu "Jesenko", koju su djeca odmah pozitivno percipirala i kojom je pripravnica usmjerila njihovu pažnju na ponuđene materijale po centrima aktivnosti, a koje će oni odabrati prema svojim interesima.

Cilj aktivnosti bio je poticati prirodnu radoznalost, istraživački duh i kreativnost djece putem ponude prirodnih i pedagoških neoblikovanih materijala, raspoređenih po centrima aktivnosti.


Tako su djeca danas uživala radeći u likovnom centru, gdje su imala bogatu ponudu suhih grana, tikvi, kukuruza, žireva, lišća, kojim su ukrašavala tikve i nizala ogrlice od plodina.

U stolno - manipulativnom centru ispisivali su na predlošku riječi čepovima sa slovima i igrali matematičku igru brojevima - igra sjemenkama.

Ipak, najviše su ih se dojmila povećala u istraživačko - spoznajnom centru u kojem su pronašli razne vrste lišća i prekrasne fotografije u boji jesenskih plodova, koje su imenovali i povećalom promatrali njihovu strukturu.

23.11. 2015.