Jesenko
23. studenoga 2015.
Božićna priredba
23. prosinca 2015.

Božić


21.12. 2015.

1v

Odgojiteljica - pripravnica Dijana Govorko održala je u skupini Starija - srednja, svoje mentorice Snježane Merdžan, praktičnu aktivnost s djecom kao pripremu za polaganje stručnog ispita za odgojitelje predškolske djece.

Praktični rad na temu "Božića" imao je za cilj poticati djecu na njegovanje vrijednih običaja u naradosnijem mjesecu u godini, mjesecu ljubavi, mira, praštanja, darivanja, zajedništva i iščekivanja - BOŽIĆA !!!
2v

Tijekom aktivnosti po centrima, odgojitelj, prihvaćajući inicijativu djece, potičući njihovu radoznalost, originalni izričaj svakog djeteta, slobodu i samostalnost u radu, pobuđuje i razvija intelektualnu radoznalost i naprirodniji, a najučinkovitiji način učenja za djecu - kroz igru!


Ponuđeni materijali putem centara likovnog stvaralaštva, centara domaćinstva, stolno - manipulativnog centra i centra početnog čitanja i pisanja potakli su djecu na raznovrsno izražavanje i stvaranje:

  • od plodina (kestena, žireva, šišarki, drveća), orašastih plodova (badema i oraha), stvarale su malene ručice maštovite ukrasne vijence
  • u centru domaćinstva mijesili su se pravi, pravcati medenjaci koje su nam naše tete kuharice ispekle
  • u istraživačkom centru smo proučavali, promatrali, zaključivali i prepoznavali ponuđene sadržaje
  • stvarali smo razne oblike od slanog tijesta, oblikovali i ukrašavali čestitke
  • na kraju smo i zaplesali ples uz Božićni rock and roll

21.12. 2015.