Informatika – aktivnosti za svibanj 2021.

Glazbeni program – aktivnosti za svibanj 2021.
14. lipnja 2021.
Glazbeni program – aktivnosti za lipanj 2021.
13. srpnja 2021.

svibanj,  2021.


Zbog boljeg epidemiološkog stanja u cijeloj državi uzrokovanog smanjenim brojem oboljelih i velikim brojem cijepljenih protiv virusa COVID 19 i provedba programa informatike u svibnju se pomakla sa rada jedan na jedan, na rad sa do 4 djece iz iste grupe.

S obzirom da smo se dugo zabavljali s računalnim programom Scratch na računalu, sada smo odlučili djeci pokazati da se i računalni programi mogu pojednostavit, odnosno da su i oni prvo bili crteži s jednostavnim uputama.

Sa djecom mlađeg uzrasta sam radila koristeći Igru kodiranja s točkicama, koristeći se karticama sa životinjama, dok su predškolci dobili priliku isprobati Robokodiranje , odnosno igru sa likovima robotima. Obje igre su odličan uvod u početno programiranje i razumijevanje smjerova, te u suradničko učenje radi postizanja istog cilja. Obje igre uče djecu da se jednostavnim slijedom koraka može doći do cilja, ali isto tako da postoje različiti načini postizanja istog cilja. Igre uče djecu rješavati probleme rastavljajući ih na manje korake, a ujedno ih uvode u početno programiranje i uče ih kodirati, odnosno zadavati upute i slijediti ih do rješenja.