Glazbeni program – aktivnosti za svibanj 2021.

Aktivnosti za darovite – svibanj 2021.
11. lipnja 2021.
Informatika – aktivnosti za svibanj 2021.
14. lipnja 2021.svibanj, 2021.


GLAZBENE AKTIVNOSTI


Mjesec svibanj započeli smo u znaku naših mama, jer nam je 9.5. bio majčin dan. S djecom smo naučili 2 pjesmice o mamama, a to su Majka i Mama, hvala ti za sve. U pjesmicama se govori o ljubavi i brizi koju svaka majka pruža svom djetetu, te o tome kako su djeca zahvalna svojim majkama na svakoj učinjenoj žrtvi. S vjerskom skupinom smo i naučili pjesmicu Cvijeće za Mariju. Na instrumentima iz Orffovog instrumentarija smo svirali veselu pjesmicu Najbolja mama na svijetu.


Jedan tjedan smo posvetili i tjelovježbi. Naime, 10.5. je bio Međunarodni dan tjelesne aktivnosti pa smo sa djecom radili pjesmice koje su popraćene pokretom. S djecom sam razgovarala o važnosti tjelesne aktivnosti i kako nam je ples izvrsna aktivnost za očuvanje zdravlja našeg tijela. Plesali smo uz pjesmice Hoki poki, Glava, ramena, koljena i stopala, Ram sam sam, Ringe ringe raja i druge.


15.5. je bio Međunarodni dan obitelji pa smo to obilježili prigodnim pjesmicama. Pošto smo već naučili neke pjesmice o našim mamama, ovaj put smo naučili i jednu pjesmicu o tatama, a to je svima poznata Kad je tata tu, sve je juhu hu! A ono najvažnije, djeca su naučila i predivnu pjesmicu o obitelji i koju važnost ona ima u našim životima, a to je pjesmica Privjesak od zlata. Djeci se je jako svidjela, i rado su je pjevali.


Krajem mjeseca svibnja učili smo pjesmicu Abeceda. S djecom smo igrali igre pogađanja, razgovarali koja riječ počinje kojim slovom, igrali smo i igru prepoznavanja glasova. Djeci je bilo zanimljivo, a pjesmica koju smo učili je vesela tona, pa su i zaplesali uz nju. A na našim instrumentima smo svirali pjesmicu polaganog ritma, a to je Abc pjesma.