Glazbeni program – aktivnosti za lipanj 2021.

Informatika – aktivnosti za svibanj 2021.
14. lipnja 2021.
Program za djecu s poteškoćama – aktivnosti u lipnju 2021.
13. srpnja 2021.lipanj, 2021.


GLAZBENE AKTIVNOSTI


Mjesec lipanj započeli smo učeći pjesme o bojama. Naučili smo pjevati Pjesmu o bojama, a na instrumentima smo svirali veselu pjesmu brzog ritma „Boje“ u izvedbi Bubamara. Kroz pjesmu smo naučili koju boju dobijemo miješanjem dvije različite boje. Također smo sa djecom kroz igru istraživali što u prirodi imamo određene boje. U djeci se je probudio natjecateljski duh, jer je onaj tko bude imao najviše točnih odgovora mogao birati na kojem instrumentu će svirati.

Nakon toga smo učili pjesmicu Četiri godišnja doba. Djeca su kroz pjesmu i priču naučila što se događa u koje godišnje doba, te koji su zvukovi iz prirode karakteristični za određena godišnja doba. U jesen šuštanje lišća, tijekom zima zvuk padanja kiše i grmljavine, na proljeće zvuk pjeva ptica, te u ljeto zvuk šuma mora. Djeca su na instrumentima svirala pjesmicu „Proljeće, ljeto, jesen, zima“ u zadanom ritmu.


Za vrijeme trajanja nogometnog prvenstva podržali smo kroz pjesmu i ples našu reprezentaciju. Djeca su pjevala pjesme „Naprijed Hrvatska“ i „Moja Hrvatska“ koju izvode Zagrepčanke i dečki, te smo na našim instrumentima svirali „Srce vatreno“.

Na kraju šestog mjeseca naučili smo pjevati pjesmicu „Nek svud ljubav sja“ kako bi djeca zapamtila da u životu ništa važnije nema do ljubavi koju gajimo jedni prema drugima. U tom raspoloženju svirali smo i pjevali još jednu pjesmicu koja je djeci vrlo draga-„Kad bi svi ljudi na svijetu“.