Glazbeni program – aktivnosti za travanj 2021.

Informatika – aktivnosti za travanj 2021.
14. svibnja 2021.
Dramsko-scenski program – aktivnosti u travnju
14. svibnja 2021.travanj, 2021.


GLAZBENE AKTIVNOSTIMalo više vremena u mjesecu travnju posvetili smo učenju tonova. Djeca su naučila nazive svih tonova u glazbenoj ljestvici, te su naučili kako zvuče. Imali su priliku i sami odsvirati sve tonove koje smo učili na glazbenom tepihu. Nakon što smo naučili nazive tonova, djeca su učila pjesmicu sa tom tematikom, a zove se Do, Re, Mi: Vesela pjesma.Također smo učili i brojalicu En den dore, koju smo u pravilnom ritmu svirali naizmjenično na instrumentima. Naučili smo i pjesmicu o svima nam dragim malim bubamarama koja se zove Nije lako bubamarcu. Djeca su pokušavala odgonetnuti što muči bubamarca i dobili smo puno vrlo zanimljivih odgovora.

22.4. je bio Dan planeta Zemlje te smo povodom toga naučili pjesmicu Planeta Zemlja. Pjesma se djeci svidjela jer je veselog ritma, te govori o tome da je planet Zemlja stvorena za dječju igru, ljubav i snove.

Igrali smo i glazbene igre, kao što su Širi, širi, šareni šeširi, zatim igru stolica, plesali pjesmice uz pokrete, te slušali i prepoznavali zvukove iz prirode koji se pojavljuju u proljeće.