Informatika – aktivnosti za travanj 2021.

Tjelesne aktivnosti u travnju 2021.
14. svibnja 2021.
Glazbeni program – aktivnosti za travanj 2021.
14. svibnja 2021.

travanj,  2021.


I u travnju smo nastavili sa učenjem kroz igru uz uporabu računala i računalnog programa Scratch, jedan na jedan.

Djeca su usavršila svoje znanje uporabe osnovnih elemenata programa Scratch, te ih većina sve zna  sama uraditi, bez moje pomoći, pa tako cijeli postupak kraće traje i dajem im mogućnosti da sami isprobaju u programu što žele. Neki od njih rade samo ono što su naučili kroz provedeni program, dok pojedinci žele proširiti svoje znanje, te iskušavaju alate u programu koje do sada nismo koristili, pa tako dolaze do novih i zanimljivijih rješenja.

Pojedina djeca traže pozadine koje se mogu prebojiti, dodaju više povezanih likova na svoj rad i uz prilagođenu pozadinu, te tako stvaraju priču, npr. princeza, princ s mačem i zmaj koji stoje ispred dvorca,…Drugi žele čuti zvukove koje program ima i povezati ih sa likovima ili pozadinom.

Iako djeci Scratch program i rad na njemu još nije dosadio, te se još uvijek vesele odlasku na sat informatike, nadamo se da će se situacija s COVID- om stabilizirati i da će nam nove mjere s boljim uvjetima  na stanje u državi omogućiti  slobodniji i grupni rad , te ulazak u skupine i mogućnost uporabe  raznih materijala i alata, odnosno društvenih i konstruktivnih igara predviđenih za provedbu ovog programa, koji još uvijek čekaju da se s njima poigramo i nešto naučimo.