Karius i Baktus
18. listopada 2013.
Mjesec hrvatske knjige
15. studenoga 2013.

Dani kruha


listopad 2013.

Mjesec listopad mjesec je u kojem obilježavamo Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove Zemlje.


Tijekom cijelog listopada u vrtiću se mijesilo i peklo, mirisalo je na sve strane. Od slanog tijesta vježbali smo praviti pletenice i rošćiće, a slatko smo, naravno, ispekli i pojeli.
Teta Zdenka i njeni mališani napravili su izvrsnu štrudlu od jabuka, pa smo se svi pomalo "ogrebali".

U organizaciji osnovne škole iz Ploča pridružili smo se prodajnoj izložbi na rivi u kojoj smo prikupljenim donacijama barem malo pomogli približiti postavljeni cilj uređenja školskog vrta ispod škole, kako bi učenici mogli školski odmor provodti u njemu umjesto na ulici ispred škole.

Našim vrijednim mamama, bakama i svima koji su za nas mijesili i pekli od srca se zahvaljujemo na podršci. Svima je bilo u slast!!!

Naši predškolcima koji su prodavali na rivi itekako su se obradovali kada su nam u posjet došla djeca ostalih skupina iz vrtića u prigodnim pekarskim keceljicama i kapama. Nije baš da se hvalimo i nismo neskromni - ali NAJSLAĐI SMO!!!!

Dakako, slatkim pecivom koje su ispekle naše vrijedne i dobre kuharice počastili smo članove gradske uprave u uredu gradonačelnika: lijepo i pristojno smo se predstavili, malo mu pjevali, malo pričali i pitali, a najviše jeli - pojeli smo sve čokoladice i bombone sa stola. Jedno od očekivanih pitanja našeg Frane za gradonačelnika bilo je :"Kada ćete nam napraviti novi vrtić?"

Nismo odoljeli ni njegovoj velikoj stolici u kojoj smo se morali slikati. Tko zna.....možda se u nekome od nas krije budući gradonačelnik ili gradonačelnica....

listopad 2013.