Tikvići na selu
17. veljače 2014.
Vuk i kozlići
7. ožujka 2014.

Vrtićke maškarice


02.i 04.03.2014.

Jedne sam godine bila princeza,
a druge moćni car,
pa onda malena šumska vila,
pa mudrac jako star.

Jedne sam godine
bila sirena,
a druge vještica,
pa onda zeleni Teletabi,
pa mala bebica.

Svake godine drugačije
maske nosimo,
al svake godine baš isto je
kad kući s maškare dođemo.

Bakine, bakine krafne,
fine su, tople i slasne,
volim i maske i povorke,
al' krafne volim najviše.

Iako je vremenska prognoza tjedan dana unaprijed pokazivala vrlo nestabilno, kišovito vrijeme, do samog kraja smo se nadali faktoru iznenađenja i sunčanim satima, barem kratkotrajnim, u vremenu kada smo se trebali pridružiti gradskoj maškaranoj povorci u nedjelju, 2.3. 2014. godine.

Nije bilo onako kako smo očekivali pa smo umjesto u šetnju gradom, s našim roditeljima i ostalim maškarama krenuli put Doma kulture, gdje smo se predstavili i pokazali naše maske, koje su naše vrijedne odgojiteljice zajedno s našim mamama na održanim radionicama zajedno napravile.

Bili smo vrlo raznoliki, bilo je tu proljetnih cvjetića, menadžera s poslovnim kravatama, prolistanih šumskih stabala, vedrih sunčanih dana, veselih, od velikog posla zamrljanih slikara, razigranih brojeva i slova naših predškolaca, raspjevanih navijača, tajanstvenih mačaka....

Kako nismo uspjeli prošetati s gradskim maškarama, nadali smo se da ćemo uspjeti prošetati zajedno sa školskom maškaranom povorkom zadnjeg dana maškara, 4.3., ali hladno vrijeme i kiša koja je započela baš pred polazak, opet su nam pokvarili doživljaj.

Ali mi se ne damo zbuniti pa smo u našem vrtiću napravili veliki maskenbal !!!

02.i 04.03.2014.