Svjetski dan pješačenja
15. listopada 2014.
Dani kruha
20. listopada 2014.

"Vidi i klikni"


16.10.2014.

36v

HAK je pokrenuo program "Vidi i klikni" u kojem je cilj djecu od 6 i 7 godine kroz igru i praksu educirati o prometnoj sigurnosti i pravilima poput prelaska ulice i vezivanja pojasa. Za realizaciju programa koriste se najsuvremenije metode učenja:učenje kroz rad, igru i osobno iskustvo - demonstracijom i vježbanjem. Odvija se uz pomoć didaktičkih pomagala: automobila na napuhavanje i električnog automobila.

5v

Edukatori su djecu proveli kroz vježbanje pravilnog prelaženja ulice korištenjem pješačkog prijelaza, korištenje nogostupa, simulacija prelaska u situaciji kada nailazi automobil, vježbanje vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem, upoznavanje s rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila, propisno i pravilno sjedenje u automobilu, korištenje dječjih sjedalica i sigurnosnih pojaseva.

Na kraju programa, sva djeca su dobila na dar bojanku s 2 tipa prometnih situacija - ispravnim i neispravnim ponašanjem u prometu.

Inače je HAK licencu i opremu za provođenje programa otkupio od austrijskog kluba QAMTC, koji je proveo i edukaciju zaposlenika HAC-a, a sufinancira ga zaklada Svjetske automobilističke federacije, FIA.

Veliko hvala našoj mami Katarini Karamatić, policijskoj službenici za preventivu i sigurnost cestovnog prometa Policijske postaje Ploče i Denisu Paveli, policijskom službeniku za prometnu prevenciju u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanske županije, kao i vrijednim i strpljivim djelatnicima HAK-a koji su nas uključili u ovaj vrijedan i poučan projekt.

16.10.2014.