Vuk i kozlići
7. ožujka 2014.
Zeko express
16. ožujka 2014.

Tjedan mozga


10. do 16.03.2014.

37v

Po 13. put za redom u periodu od 13.3. - 16.3. 2014. godine obilježio se Tjedan mozga. Povećani broj aktivnosti vezan za ovu tematiku počeo je u našem vrtiću prošle pedagoške godine u suradnji naše psihologinje i odgojitelja s pločanskim srednjoškolcima.

Izvrsna suradnja sa Zavodom za javno zdravstvo iz Dubrovnika počela je također prošle pedagoške godine osmišljenim radionicama s djecom i zaposlenicima ustanove u cilju osvještavanja uzroka kardiovaskularnih bolesti i načinima prevencije.

Ove smo se godine družili s djelatnicama Zavoda i voditeljicom Službe za promicanje zdravlja mr. Ankicom Džono Boban u Tjednu mozga i interaktivnim kreativnim radionicama za djecu predškolske dobi kojima je cilj bio upoznavanje djece s tim kako mozak radi i kako je povezan s njihovim svakodnevnim aktivnostima. U drugom dijelu radionice s djecom naše gošće izvele su vježbe za mozak koje služe poboljšanju vještina učenja, pamćenja, koordinacije i ravnoteže.
Bilo je vrlo poučno, veselo, pogađali smo, vježbali,upoznavali dijelove mozga i s veseljem čekamo slijedeći sustret kada će nam vesele djelaznice ZZJZ opet doći s novom temom za učenje.

10. do 16.03.2014.