Dan vrtića u Pločanskoj knjižnici
15. ožujka 2017.
Tjedan mozga – Zavod za javno zdravstvo
17. ožujka 2017.

Tjedan mozga - "MOZGAMO O MOZGU"


16.03.2017.

Tjedan mozga obilježila je psihologinja vrtića Edita Mucić Šutić s predškolcima skupina "Mali anđeli" i "Zvjezdice" radionicom s edukativnom temom "Mozgamo o mozgu".

Prenosimo dio teksta naše psihologinje Edite Mucić Šutić:

....Na radionici smo naučili da ljudi (i veliki i mali) imaju mozak, da mozak imaju lopovi, djeca koja ne slušaju, bake, mame, tate… Naučili smo i da osjećaji nastaju u mozgu, da mozgom volimo i da se njime ljutimo, da mozgom čujemo, vidimo, njušimo. On upravlja pokretima i govori mišićima što i kako raditi.

Mozak moramo čuvati i razvijati. Trebamo ga štititi kacigom, a poticati na rast učenjem, vježbanjem i zdravom prehranom. Mozak raste od ribe (kaže Ante), voća i povrća, a ne prijaju mu slatkiši, sokovi i gazirana pića.

Imali smo priliku i istražiti model mozga, opipati ga, pomirisati, provjeriti koliko teži. Naučili smo da, iako ljudski mozak nije najveći, on je„najzgužvaniji“, kako bi mogao stati u kosti lubanje.

Vježbali smo mozak; rješavali labirinte, bojali, radili braingym…

Mislimo da nam je nakon radionice bar malo „porastao“ mozak!!!

Mislimo da su likovni radovi na temu mozga inspirirani temom bili su vrlo uspješni, a vi prosudite sami!

 

Tjedan  mozga obilježila je  psihologinja vrtića Edita Mucić Šutić  s predškolcima skupina “Mali anđeli” i “Zvjezdice” radionicom s edukativnom temom “Mozgamo o mozgu”.