Kako djeca uče matematiku
10. lipnja 2014.
Državna smotra projekata iz područja NPOOLJP – Zagreb
15. svibnja 2015.

Smotra projekata iz područja NPOOLJP

Pozitivna iskustva prošlogodišnjeg predstavljanja projekata našeg vrtića na županijskoj Smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u Dubrovniku, kao prilike interaktivnog učenja i stručnog usavršavanja u profesionalnoj raspravi na temelju novih i drugačijih primjera iz odgojne prakse, potaknulo nas je da se prijavimo i ove godine. Smotra se po drugi održavala u našoj županiji, u Dubrovniku.

Organizatori smotre AZOO iz velike konkurencije poslanih projekata dječjih vrtića iz cijele županije za prezentaciju su odabrali projekt "Različitosti" koji su osmislile i s djecom provele odgojiteljice Područnog vrtića Komin, Maja Medak i Željana Radonić. Tematsko područje projekta su razvojna prava, a cilj projekta je integracija djece s teškoćama u razvoju u život i rad skupine te razvoj dječje tolerancije i međusobnog prihvaćanja u skupini. Predstavljanjem projekata odgojiteljice su, uz cilj i faze projekta, predstavile i postignuća u radu s djecom i na kraju vrednovale tj. valorizirale projekt.

Provedeni projekt oduševio je svojom prezentacijom višu savjetnicu Agencije za odgoj i obrazovanje mr.sc. Andreu Silić i profesoricu Mirjanu Milanović, koje su u ulozi "suca procjenitelja", nakon predstavljanja projekata, postavljale pitanja, davale sugestije, pohvale i kritike te na kraju odabrale projekte za prezentaciju na Državnoj smotri u Zagrebu.

Bravo i čestitke našim kolegicama i veliko hvala roditeljima njihovih skupina na susretljivosti i suradnji tijekom provođenja projekta, koju su i naše kolegice istaknule prilikom prezenatacije kao element bez kojeg se vođeni projekt, da bi bio uspješan i ostvario svoj cilj, ne bi mogao ovako dobro realizirati.

12.03.2015.

Organizatori smotre AZOO iz velike konkurencije poslanih projekata dječjih vrtića iz cijele županije za prezentaciju su odabrali projekt “Različitosti” koji su osmislile i s djecom provele odgojiteljice Područnog vrtića Komin, Maja Medak i Željana Radonić.

Tekst napisala i uredila Sanda Zekaj, ravnateljica