Mjesec hrvatske knjige
3. studenoga 2015.
Predstava “Festival životinjskog carstva”
12. studenoga 2015.

Pričaonica


10.11. 2015.

Nastavak aktivnosti u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održali smo danas u vrtiću prezentirajući djeci sadržaje pisane riječi u vrtićkoj "Pričaonici".

Tako smo se danas okupili u "velikoj sobi" u dvije skupine. Prva skupina u 9.30: djeci jasličko - mlađih skupina odgojiteljice su prezentirale:

  • "Lisica i jež" - dramatizacija s lutkama - odgojiteljice: Vilma Grgurinović i odgojiteljica - pripravnica Dijana Govorko
  • "Vuk i sedam kozlića" - pričanje priče - odgojiteljica Katica Ćulum
  • "Maša i medvjedić" - pričanje priče - odgojiteljica Danijela Bjeliš

U 10.00 sati: djeca starijih i srednjih skupina uživala su u izvrsnoj prezentaciji "Kućnih čudovišta", koju su za njih, uz prezentaciju u power pointu, pripremile i odglumile:

  1. uvodna riječ o kućnim čudovištima: psihologinja Edita Mucić - Šutić
  2. uvod u priču i objašnjenje tko su to kućna čudovišta: odgojiteljica Amra Katić
  3. čudovište TUŽO NAKAZICA - čudovište tužakanja - odgojiteljica Zdenka Žderić
  4. čudovište TROJKA OD NERADA - čudovište nerada i lijenosti - odgojiteljica Snježana Merdžan
  5. čudovište NAVIK PRLJAVAC - čudovište prljavštine - odgojiteljica Amra Katić
  6. čudovište LAŽA BLAMAŽA - čudovište laganja - odgojiteljica Nada Cvitanović

Djeca su uživala i u svom sjećanju pronalazila brojne situacije u kojima su se ponekad nalazili. Tako su nam pričali kako su ponekad lagali, nekada bili mali prljavci, nekada im se ništa nije dalo, a najmanje slušati mamu, tatu i tete, nekada ih uhvati čudovište tužakanje i svađanja....

Koliko su tvorevine moderne tehnologije zavladale našim životima već od najranijeg doba djece pokazuje činjenica da im se najviše svidjelo čudovište ČIPOGLAV - odgojiteljica Katarina Jovica, naravno, čudovište komjutera, igrica, mobitela ... Svi su imali slične primjere preduge upotrebe komjutera, što ponekad završava na način kako nam je to otkrio Saša: " Ja sam puno bio na kompjuteru pa mi je mama isključila kabal i prenijela ga u drugu sobu."


10.11. 2015.