18.dani predškolskog odgoja – prezentacija psiholginje Edite M.Šutić
20. prosinca 2013.

PREDAVANJE OBITELJSKOG CENTRA


Program “Izgradnja Europe za djecu i s djecom” uključuje borbu protiv seksualnog nasilja  nad djecom pravnim instrumentima i aktivnostima za podizanje  razine svijesti.

Republika Hrvatska potpisala je Konvenciju Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog nasilja, a nositelji provedbe Kampanje za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i ured za ljudska prava Republike Hrvatske.

“Obiteljski centar Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Policijskom upravom Dubrovačko neretvanskom održala je u našem vrtiću predavanje za odgojitelje, kroz koje se odgojitelji educiraju o prepoznavanju žrtava seksualnog nasilja te o postupanju prilikom sumnje na seksualno nasilje.
Predavanje su održale psihologinja Obiteljskog centra Silvia Sokal-Gojavić i inspektorica Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Anita Matana.
Koliko god bilo teško o ovome razmišljati i misliti da se ovo događa nekome drugome i negdje daleko od nas, ova problematika dio je i naše svakodnevnice i naših života. Zato budimo prisutni i dajmo sve od sebe da crne brojke nemaju tendenciju rasta, potrudimo se da ih preduhitrimo i zaustavimo…jer uvijek možemo više…