Izrada božićnih čestitki i ukrasa
2. siječnja 2017.
Dijete i igra
2. siječnja 2017.

Moje dijete i njegove potrebe

30.01.2014.

Radionica za roditelje


“Moje dijete i njegove potrebe” druga je radinoca iz ciklusa radionica za roditelje “Podarimo im osmijeh”, koje odgojiteljice našeg vrtića pripremaju za roditelje.
Voditeljice ove radionice bile su odgojiteljice Ljiljana Bogunović i Anastazija Musulin. U veselom dvosatnom druženju roditelja i odgojiteljica osvijestili smo postojanje osnovnih ljudskih potreba i veze između ponašanja i zadovoljenja tih istih potreba te senzibilizirali roditelje za prepoznavanje oblika ponašanja kojima njihovo dijete izražava svoje potrebe.

U uvodnom dijelu predstavili smo se, upoznali i “zagrijali” vježbicom “Što me zabavlja?”, radili smo u malim skupinama na temu “Kako ja kao roditelj zadovoljavam svoje potrebe?”, razgovarali o tome što roditelji čine kako bi svom djetetu pomogli u zadovoljavanju njihovih potreba i radionicu završili igrom “Volim sve svoje susjede!”.

 

Osnovne psihološke ljudske potrebe: LJUBAV, MOĆ, ZABAVA I SLOBODA…. kako ih zadovoljiti na uravnotežen način i kako njima ne opteretiti druge?
Zvuči jednostavno, ali nije tako…. Iako svi imamo iste potrebe, svi ih zadovoljavamo na različite načine, naša su ponašanja ono što nas razlikuje i odražava našu individualnost.

Osnovno pravilo koje djecu učimo kroz život: ponašanja koja biramo moraju biti odgovorna i omogućiti nam da zadovoljimo svoje potrebe, a da pritom ne ometamo druge u zadovoljavanju njihovih potreba.