Moje dijete i njegove potrebe
2. siječnja 2017.
Maškare
2. siječnja 2017.

Dijete i igra

26.02.2014.

Radionica za roditelje


… RIBA JE ZALJUBLJENA U PLIVANJE,
PLAČKO U PLAKANJE,
LOPTA JE ZALJUBLJENA U SKAKANJE,
A DJECA?
DJECA SU ZALJUBLJENA U IGRANJE…..

Održana je i treća radionica iz najavljenog  ciklusa “Pomozimo im rasti”, na temu “DIJETE I IGRA”. Voditeljice radionice bile su odgojiteljice Amra Katić i Nada Cvitanović. Cilj radionice bio je prisjetiti se vlastitih igara u djetinjstvu, uočiti razliku u shvaćanjima djetetove igre nekada i danas te jačati  roditelje kao partnere u djetetovoj igri.

 

 

Igra kao djetetova osnovna potreba i osnovna aktivnost ispunjava veliki dio njegovog vremena pa smo roditelje upoznali s njenim osnovnim karakteristikama i pružili im potporu savjetima kako se odnositi prema igri svog djeteta.

U ugodnom dvosatnom druženju i mi smo se igrali igrica “Ministar smiješnog hodanja” i “Topoči, lopoči”. Roditelji su se s nostalgijom i veseljem prisjetili i demonstrirali svoje najdraže igre iz djetinjstva: “Limun i naranča”, “Škatule, batule…”, “Školice”, “Lastike”…

Na kraju radionice roditelji su imali zadatak, zajedno s odgojiteljicama, izraditi igre za djecu, koje su djecu veoma iznenadile i razveselile: više vrsta memory sličica, školica – zalijepljena trakom na podu, igra vunom….

Bilo nam je lijepo, ugodno, poticajno i zabavno…

Svi se pokušajte više igrati s djecom, jer ne zaboravite:
…. NE PRESTAJEMO SE IGRATI JER SMO OSTARJELI,
VEĆ STARIMO JER SMO SE PRESTALI IGRATI….