Glazbeni program – aktivnosti za ožujak 2021.

Informatika – aktivnosti za veljaču 2021.
12. ožujka 2021.
Tjelesne aktivnosti u ožujku 2021.
13. travnja 2021.ožujak, 2021.


GLAZBENE AKTIVNOSTI


 

Mjesec ožujak započeli smo učeći pjesmu Semafor. Uz tu pjesmu naučili smo kako se ponašati u prometu, te značenje nekih prometnih znakova. Na našim instrumentima svirali smo pjesmicu Semafor   koja se djeci jako svidjela.

Slijedeći tjedan učili smo pjesmicu Kotači autobusa se vrte u krug, koju smo pratili određenim pokretima. Tako smo vrtili rukicama u krug, mahali lijevo desno oponašajući brisače, išli gore dolje kao putnici u autobus. Naučili smo i pjesmicu Juri, juri vlak koju smo svirali na instrumentima iz Orffovog instrumentarija.


Obilježili smo i Dan očeva prigodnom pjesmicom „Moj tata“ gdje smo pjevali o našim očevima i što sve čine za nas. Također smo i svirali pjesmicu od Kikića „Tata moj“ u kojoj je najviše riječ o ljubavi djece prema svojim očevima.

U mjesecu ožujku je bio i Svjetski dan voda. Djecu sam pitala što sve radimo s vodom, za čega nam sve voda služi, te smo naš razgovor završili pjesmicom „Voda“ koju izvode Štigleci. Kroz pjesmu su djeca upoznala koje sve vrste voda postoje u prirodi, te na koji način moramo brinuti o vodama u prirodi.Kroz ovaj mjesec naučili smo i dvoje brojalice uz pokrete, to su bile brojalice „Tijelo“ kroz koju smo učili dijelove tijela, te „Jedna vrana gakala“.

Također smo plesali i razne pjesmice koje prate pokreti, kao što su „Pačji ples“, „Juri, juri vlak“, „Ringe ringe raja“, „Glava, ramena, koljena i stopala“, te druge pjesmice od prije poznate. Igrali smo i igre stolica koja e djeci jako svidjela jer u njima pokreće pobjednički duh.Monika Oršulić