Dan policije
14. listopada 2013.

Vlastitim koracima do zdravlja


24.09.2013.

50v

U sklopu Svjetskog dana srca koji se obilježava 29.9., Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko - neretvanske županije i njihove djelatnice iz Službe za promicanje zdravlja iz Dubrovnika, u našem su vrtiću organizirali javnozdravstvenu aktivnost za djecu starije vrtićke dobi i osoblje vrtića.

Ovogodišnji cilj akcije je podizanje svijesti o životnom pristupu u prevenciji i kontroli bolesti srca i krvnih žila s fokusom na žene i djecu.

Radionice s djecom provedene su u dvije starije - srednje skupine, a naše vesele gošće upoznale su djecu sa zdravim namirnicama i aktivnostima za dobro zdravlje srca. Zdrave navike stječemo već od malena, u ranom djetinjstvu, a prate nas cijeli život. Maleni smo, ali smo ipak sve znali: koje su aktivnosti zdrave za naše srce, razliku između dobre i loše hrane...... Sličice zdrave hrane lijepili smo na veliko, crveno srce,a lošu hranu bacali smo u koš za smeće. U svemu što je zdravo, a što ne, složili smo se s tetama, ali u jednome nismo mogli.... Kada je ne red došla slasna pica koju tako volimo, gledajući kako Frane sličicu baca u koš, neki su na sav glas zavapili: "NE PICU U KOŠ....."

Za osoblje ustanove obavljena je procjena kardiovaskularnog rizika: antropometrijska mjerenja uz procjenu indeksa tjelesne mase (ITM), mjerenje krvnog tlaka, kontrolu šećera i kontrolu kolesterola u krvi te ispunjavanje upitnika o životnim navikama.

Nadamo se nastavku suradnje na vrlo korisnim radionicama Zavoda za javno zdravstvo iz Dubrovnika.

24.09.2013.