Dan kravate
27. listopada 2023.

Utjecaj elektroničkih medija na razvoj i zdravlje djece

15.11.2023.

Radionica za odgojitelje


U Dječjem vrtiću Ploče održana je edukacija za odgojitelje na aktualnu temu utjecaja elektroničkih medija na djecu. Edukaciju za odgojitelje pripremila je Alma Džanović Mateljan,  edukacijska rehabilitatorica iz Dubrovnika. Tom je prigodom predstavljena slikovnica o medijskoj pismenosti „Nije strava provesti dan bez ekrana“ koja je nastala u suradnji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, Dječjih vrtića Dubrovnik te Dječjeg vrtića Pčelica.

Slikovnica je dostupna u elektroničkom obliku PDF izdanju na web stranici Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.  https://ztk-du.hr/slikovnica-nije-strava-provesti-dan-bez-ekrana/

Uz edukaciju za odgojitelje održano je i predavanje za roditelje. Predavanje je pripremila Matija Čale Mratović dr.med.specijalistica školske medicine Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Roditelji su saznali što izloženost elektroničkim medijima radi dječjem mozgu i kakve posljedice ima na govorno-jezični, motorički, emocionalni i socijalni razvoj djece.