Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u svibnju

Program lutkarstva – aktivnosti u travnju
15. svibnja 2023.
Program lutkarstva – aktivnosti u svibnju
26. lipnja 2023.

svibanj, 2023.


U pretposljednjem mjesecu tekuće pedagoške godine posvetili smo se najvažnijoj stvari u životu, a to je FAMILY.  Uz to smo i povezali dan koji slavimo drugu nedjelju u mjesecu svibnju, a to je MOTHER`S DAY.

Za početak, sva su djeca vrlo rado pričala i razgovarala o ovoj temi s obzirom da svatko ima neku svoju posebnost koju vezano za to može ispričati.

Usvojili smo par novih glavnih pojmova kao što su: mother, mom, father, dad, sister, brother, grandfather, grandmother, family…

Ponavljali smo pjesmicu Rain, rain, go away, s obzirom da se u njoj spominju navedeni pojmovi te smo usvojili novu pod nazivom Family finger song.

Osnovna aktivnost izražavanja i stvaranja bila je priprema poklona majkama za majčin dan, gdje su djeca imala zadatke puno crtati, rezati, lijepiti te time na kraju stvoriti predivan buketić cvijeća koji su ponijeli mamama na poklon.

Djeca su se trudila i nacrtati svoje obiteljsko stablo, no najljepše od svega bilo je to što su djeca crtala na stablo sve ljude koje vole, bili oni pravi članovi njihove obitelji ili ne.

Pripremila sam i nekoliko puzzli koje su djeca rado slagala, pod temom Family members kao Word puzzle, i Family picture kao Picture puzzle. Navedene Word puzzle djeca su imala priliku i izrezivati i lijepiti u pravilnom redoslijedu. Numeracy  aktivnosti vježbale su se na ploči sa kućicama u kojima je određen broj članova obitelji, a zadatak je pripojiti pročelje kuće sa točnim skupom točkica. Također su se matematičke aktivnosti jačale i sa Count and Clip plastificiranim fotografijama.

Malena slikovnica sa članovima obitelji bila je na dohvat djeci te su na temelju viđenih fotografija imali mogućnost stvarati dramatizacijske igre sa plošnim lutkicama na štapićima. Dugo su trajale takve igre, a najljepše od svega je bilo slušati kako lijepu percepciju imaju djeca u svojim glavicama o tome što to predstavlja obitelj.