Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u rujnu

Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u kolovozu
12. rujna 2022.
Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u rujnu
10. studenoga 2022.

rujan, 2022.


Mjesec rujan, kao početak nove pedagoške godine, za naše male engleze je predstavljao nešto novo no isto tako i nastavak jednog divnog druženja i usvajanja novih engeskih pojmova i tematskih zadataka.  Za početak smo se prisjetili engleskih izraza za pozdravljanje i predstavljanje svojim imenom. Aktivnosti su praćene već poznatom pjesmom „Say hello“ koje su se djeca odmah prisjetila i rado je pjevuše.

Ostale aktivnosti kroz mjesec su se bazirale na tematici osjećaja ili “ Feelings“. Djeca su usvojila pojmove različitih stanja emocija  poput happy, sad, angry, nervous , suprised…

Likovno su svoje emocije izražavali raznim tehnikama kao što su flomasteri, modeliranje plastelinom, slikanje preko prozirnih košuljica za papir. Razne pokretne igre u kojima su djeca morala izraziti svoje osjećaje frazom na engleskom jeziku su se djeci jako svidjele:  gledanje svog odraza u zrcalu pokušavajući prikazati razne vrste emocija; imitacija u paru, odnosno kopiranje ekspresije lica svog prijatelja; igra emotion wheel

Također su pripremljene i razne puzzle i matematičke aktivnosti za navedenu temu gdje su djeca ponavljala i brojeve  od one-ten.

Na kraju mjeseca djeca su imala usvojene rečenične fraze poput Hello, my name is ___. I feel ____.

Aktivnosti su praćene i pjesmom „This is a happy face“ te pričom „The Making of Milton“ na engleskom jeziku nakon kojih su djeca radila likovnu aktivnost ilustracije navedene priče flomasterima i drvenim bojicama.