Program ranog učenja engleskog jezika – aktivnosti u lipnju

Program lutkarstva – aktivnosti u svibnju
26. lipnja 2023.
Program lutkarstva – aktivnosti u lipnju
18. srpnja 2023.

lipanj, 2023.


S obzirom da se bliži kraj pedagoške godine i početak praznika, mali englezi su se raznim laganim aktivnostima i pripremali na ono navedeno što slijedi. Ovomjesečne teme bile su SUMMER  i PICNIC.

Usvojeni novi pojmovi pomoću flash kartica su : picnic, basket, watermelon, sandwich, ant, lemonade te summer, sandcastle, icecream, beachball, swimming. Svakodnevno se ponavljala vesela pjesmica Summer song.

U aktivnosti smo se uveli razgovorom o tome što to najčešće radimo preko ljeta, kako odmaramo, kako se zabavljamo… Većina odgovora se uglavnom svodila na boravak na plaži, plivanje, igre u pijesku i kamenčićima… Neka su djeca donijela kamenčiće i školjkice sa plaže koje smo postavili u istraživački centar gdje su ih djeca imala priliku promatrati pod povećalom te su na istom mjestu svakodnevno igrala igru magnetima pod nazivom Catch the fish.

U aktivnostima izražavanja i stvaranja djeca su prema svojim idejama stvorila more i morsko dno od raznih kamenčića, salveta, papirića i crteža. Na engleskom su imenovali nazive morskih životinja kojih smo se prisjetili od prošlogodišnjeg lipnja.

Writing skill builders jačali smo spajanjem točkica naziva raznih fotografija te je zadak bio stvoreno i obojati, poput Ant, Picnic basket.

Numeracy(matematičke vještine) jačali smo kroz nekoliko aktivnosti. Count and color bio je zadatak obojati onoliku količinu elemenata koju pokazuje broj a aktivnost Color a pattern imala je zadatak stvoriti uzorak bojanjem u određenu boju po određenom redoslijedu. Na sličan princip bio je zadatak i Cut and paste the pattern gdje su djeca imali dodatan zadatak izrezati uzorak i zalijepiti ga pravilnim redoslijedom.

I can match zadatak imao je funciju kod djece razvijati mogućnosti raspoznavanja oblika i veličina gdje su isti element morali obojati istom bojom. Djeci se najviše svidjela društvena igra Board Game ANT PICNIC u kojoj su vrlo brzo usvojila pravila i trudila se prepoznati zadatak napisan na kocki bez obzira na nemogućnost raumijevanja pročitanog, već se vodeći pamćenjem viđenog.

Svi zajedno se vrlo veselimo onome što slijedi, a naučili smo sada i reći: SUMMER and PICNIC.  Ugodno ljeto žele vam mali englezi.