Zmaj i princeze
10. listopada 2014.

Posjet policiji


29.09.2014.

Povodom Dana policije nastavila se suradnja Vrtića i pločanske policijske postaje. Posjet predškolaca policijskoj postaji uvijek kod djece izazove veliki interes, a najviše uzbuđenja donosi policijski vozni park i naravno .... MOTOR !!!
I u ovoj pedagoškoj godini nastavit će se suradnja s prometnim policijskim službenicima i edukacija djece vezana za promet i prometna pravila.


Suradnja će se nastaviti i projektom "Stop brzini, oprezno u promet kreni" kao dijelu strategije Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, koji se provodi u dječjim vrtićima i suradnji s HAK-om na preventivno-edikacijskom projektu "Vidi i klikni".

Početkom pedagoške godine projekt "Stop brzini, oprezno u projekt kreni" počele su provoditi u starijoj predškolskoj skupini odgojiteljice Snježana Merdžan i Zagorka Radonić Burić. Autorica projekta je odgojiteljica Ljiljana Ivković, a izvršitelj DV Zapruđe. Nositelj projekta koji provode zainteresirani vrtići diljem Hrvatske je Udruga za promicanje istih mogućnosti (UPIM), a projekt posjeduje suglasnost AZOO.

Projekt predlaže uvođenje prometne preventive u predškolski odgoj u cilju smanjivanja broja nastradale djece u prometu.


29.09.2014.