O nama

Dječji vrtić "Mala škola" u Pločama počeo je s radom 1959. godine.U samom početku programom je bilo obuhvaćeno tridesetak djece, uglavnom šestogodišnjaka, koji su se pripremali za osnovnu školu. Prostorije vrtića nalazile su se u blok-zgradi, u Gračkoj ulici broj 7. Prema Matičnoj knjizi polaznika školske godine 1960./61., "malu školu" pohađalo je 54-ero djece: 30 djevojčica i 24 dječaka.


Svi odrasli su najprije bili djeca. Ali se malo njih toga sjeća.

Antoine de Saint Exupery

Prve njegovateljice-učiteljice bile su: Ružica Tomašević iz Baćine, Danica Postolova iz Bitole, Draga Barbir iz Pline, Irena Sovački iz Vršca, Marija Vučinović- Tomašević iz Matijevića, Zdenka Majer iz Delnica, Nataša Bulfon iz Gradca i Dina Dragović.

Od godine 1969. vrtić djeluje u sastavu Osnovne škole Ploče, ali ostaje na istoj lokaciji i zgradi.Tada se u vrtić uključuju i djeca mlađeg uzrasta (od treće do sedme godine) i njihov broj se povećava na oko 120 djece. Sredstvima samodoprinosa godine 1979. izgrađena je nova zgrada Dječjeg vrtića. Nova zgrada građena je namjenski, te je i opremom i prostorom znatno poboljšavala uvjete za boravak djece. I pored toga što je u novom objektu bilo izgrađeno sedam prostorija, Vrtić je i dalje zadržao u zakupu prostorije u Gračkoj ulici, sve do potpisivanja ugovora sa Udrugom "Radost", kada Udruga preuzima prostorije "staroga vrtića" za svoje potrebe.

LIJEPO JE SJETITI SE

Okružni privredni sud je 10. rujna 1980. donio rješenje o osnivanju radne organizacije Centar društvene brige o djeci predškolske dobi, a u svom sastavu, osim vrtića u Pločama ima i područna odjeljenja u Kominu, Staševici, Gradcu i "Malu školu" u Rogotinu.

Pedagoške godine 1991./ 92. programima je bilo obuhvaćeno 258 djece, zaposleno je 23 djelatnika,od čega 13 odgojitelja i jedna medicinska sestra, a ostalo su administrativni i tehnički djelatnici.

Vrtić volim zato što me tu jako voli teta.

PETRA

U vrtiću volim svoje prijatelje i svoje tete.

DANIJEL

Vrtić je moja druga kuća.

MILICA

Ako mama i tata rade, a bake nema doma djeca idu u vrtić.

ROKO

MISIJA

Vrtić kao otvorena kuća koja teži stalnom mijenjanju i naprijeđivanju u svrhu zadovoljenja potreba djece i roditelja.

VIZIJA

Osigurati kvalitetne uvjete za rast i razvoj djece uz pružanje podrške roditeljima kao partnerima u odgoju.