Vrtička pričaonica
11. studenoga 2016.
Tko sam, što sam
17. studenoga 2016.

Mjesec hrvatske knjige 2016.


15.10.2016. – 15.11.2016.

Mjesec hrvatske knjige 2016. održava se od 15.10.2016. – 15.11.2016. godine, a manifestacija je to promicanja knjige i čitanja.
Centralna tema i moto ovogodišnje manifestacije je «Čitam sto na sat», u tijeku koje se u cijeloj Republici Hrvatskoj u vrtićima, školama, knjižnicama, otvorenim prostorima popularizira čitanje.

Posjetili smo Narodnu knjižnicu Ploče gdje su nas toplo dočekali naši susretljivi i uvijek dobro raspoloženi domaćini, voditelj knjižnice Jurica Karamatić i knjižničarka Tena Zmijarević, koji su nas naučili što je to knjižnica i kako se postaje njezin član. Veliki broj djece već je postao član pločanske knjižnice, na njihovu radost, a naše zadovoljstvo.Lutkarica i lutkarski pedagog Božena koja je u naš dalmatinski kraj doselila iz daleke Rijeke, pripremila je za djecu lutkatski igrokaz «Baka iz priča». Djeca su dobila i zadatak od lutke – babe koji će se prikazati kroz slikovnicu napravljenu u grupnoj suradnji djece i odgojiteljice i nastaviti naše druženje s knjižnicom u daljnjem susretu u njihovim prostorijama.

 

Lutkarica i lutkarski pedagog Božena koja je u naš dalmatinski kraj doselila iz daleke Rijeke, pripremila je za djecu lutkatski igrokaz «Baka iz priča». Djeca su dobila i zadatak od lutke – babe koji će se prikazati kroz slikovnicu napravljenu u grupnoj suradnji djece i odgojiteljice i nastaviti naše druženje s knjižnicom u daljnjem susretu u njihovim prostorijama.