Informatika – aktivnosti za kolovoz 2020.

Aktivnosti za darovite – kolovoz, 2020.
15. rujna 2020.
Aktivnosti za darovite – rujan, 2020.
14. listopada 2020.

kolovoz,  2020.


U kolovozu smo na kroz program informatike nastavili sa zabavom i radom na Scratch programu.

S  obzirom da su djeca kroz srpanj naučila kako ući u program Schratch, kako izabrati lik  i taj lik pomjerati lijevo – desno na ponuđenoj pozornici , te ga rotirati u krug i mijenjati mu boju, sada smo sve to ponovili, ali smo otkrili i nove mogućnosti Scratch programa.

Djeca su naučila kako jednostavnije doći do ponuđenog lika, odnosno kako na alatnoj traci izabrati žele li : životinju, ljudski lik, lik iz bajke, sport, voće, povrće, stvar,…te ući u te likove i od ponuđenih izabrati koji žele.Zatim su naučili kako na pozornici koristiti dva lika, te ih postavljati u razne položaje. Također su naučili kako odabrani lik prikazati uvećan u drugom prozoru, te ga tu urediti po želji, odnosno obrisati mu neki dio sa računalnom gumicom, dodati mu neki dio, sa računalnom olovkom u odabranoj boji, promijeniti mu dio tijela u drugu boju po izboru, promijeniti mu položaj stava tijela, odnosno npr. pas stoji, pa ga staviti u sjedeći ili ležeći položaj.

Djeca su pozitivno reagirala na naučeno, te su rekla da se vesele nastavku rada i novim otkrićima mogućnosti Scratch programa.