Područni objekt Komin jedan je od područnih objekata Dječjeg vrtića Ploče, a nalazi se u prizemlju Osnovne škole "Ivo Dugandžić Mišić".

Prostor vrtića sastoji se od dva dijela: u jednom je smještena mješovita skupina poludnevnog boravka koja radi u jutarnjem terminu od 7.30 - 13.00 sati, a u drugi je smještana mješovita skupina poludnevnog boravka koja radi u poslijepodnevnom terminu od 13.30 - 19.00 sati.

Dječji vrtić Komin polazi 42 - je mališana uzrasta od 3. godine do polaska u osnovnu školu. Jutarnju skupinu - Lađare - vodi odgojiteljica Maja Medak, a poslijepodnevnu - Gusare - odgojiteljica Željana Radonić.

I KRUH JE NEKAD BIO MALI


Djeco, ako niste dosad znali
i kruh je nekad bio mali!
Pšenično zrno on je bio
pa se u brašno pretvorio.

To brašno glatko cijelo
tražilo je baš bijelo odijelo.
I kako legenda govori
našlo ga je u pekari.

U pekari pekar pravi
od brašna tijesto pravi.
A od tijesta u toplini
Naraste kruh rumeni.

Eto, ako niste dosad znali
I kruh je nekad bio mali.

Lađari s odgojiteljicom

Zajedno kroz novu pedagošku godinu


U blagdanskom raspoloženju

Javni nastup djece jača osobne i socijalne kompetencije djece. Nastupom djeca imaju svijest o tome u čemu su uspješna, rado iskazuju zadovoljstvo sobom, savladavaju strah od javnog nastupa i imaju potrebu javno iskazat svoja umijeća.Ovih blagdana djeci smo omogućili nastup na manifestaciji Advent u Kominu i u prostoriji vrtića, a predškolci su uveličali priredbu u Domu kulture u Pločama, pokazavši običaje svojih djedova i baka.Ugostili smo Svetog Nikolu i pjesmom mu zahvalili što nam je napunio čizmice koje smo sami izradili. Sveti Nikola je djeci ispričao svoje dogodovštine i odgovorio na brojna pitanja.


DANI KRUHA

Naši budući školarci posjetili su pekara Romea i proširili spoznaje o nastanku kruha i pekarskih proizvoda. Stečena iskustva poslužila su nam da i sami izrađujemo kruščiće u svom vrtiću. Nastupom za Dane kruha literarno smo iskazali važnost toj najslađoj namirnici.


PODRUČNI VRTIĆ KOMIN

020/ 688 - 244