Područni objekt Komin jedan je od područnih objekata Dječjeg vrtića Ploče, a nalazi se u prizemlju Osnovne škole "Ivo Dugandžić Mišić".

Prostor vrtića sastoji se od dva dijela: u jednom je smještena mješovita skupina poludnevnog boravka koja radi u jutarnjem terminu od 7.30 - 13.00 sati, a u drugi je smještana mješovita skupina poludnevnog boravka koja radi u poslijepodnevnom terminu od 13.30 - 19.00 sati.

Dječji vrtić Komin polazi 42 - je mališana uzrasta od 3. godine do polaska u osnovnu školu. Jutarnju skupinu - Lađare - vodi odgojiteljica Maja Medak, a poslijepodnevnu - Gusare - odgojiteljica Željana Radonić.

I KRUH JE NEKAD BIO MALI


Djeco, ako niste dosad znali
i kruh je nekad bio mali!
Pšenično zrno on je bio
pa se u brašno pretvorio.

To brašno glatko cijelo
tražilo je baš bijelo odijelo.
I kako legenda govori
našlo ga je u pekari.

U pekari pekar pravi
od brašna tijesto pravi.
A od tijesta u toplini
Naraste kruh rumeni.

Eto, ako niste dosad znali
I kruh je nekad bio mali.

Lađari s odgojiteljicom

Drage naše Tete,
Došla su nam školska ljeta.
Vrijeme sa vama bilo nam je krasno, naučili ste nas ponašati se časno.
Školske godine su pred nama, misli zauvijek sa vama.
Vaši predškolci


RASTANAK I PRIREDBA

Posljednje dane vrtića za osamnaest predškolaca obilježili smo posjetom učiteljici, odlaskom u Sinj, Dječjom olimpijadom i završnom priredbom na kojoj su djeca izvela mjuzikl Put oko svijeta.

Rastanak predškolaca i odgojiteljica bio je pun emocija. Ostaju nam lijepa sjećanja koja će nas zauvijek vezati.

POSJET UČITELJICI

IZLET U SINJ

OLIMPIJADA

MAŠKARE

Djeca imaju potrebu maštati, pokazivati da su veliki i samostalni. Zato je vrijeme maškara u našem vrtiću izuzetno važno i uzbudljivo. Dječaci su se najčešće maskirali u junake iz crtića, a djevojčice u vile i princeze. Uživali smo u slasnim palačinkama, krofnama i uštipcima.

Nije lako pužu kućicu da nosi,
Ali on zbog toga nikad nije ljut.
Svaku večer spava u krevetu svome
I u svakom trenu spreman je za put.

Tjedna mozga u PO Komin

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obilježili smo Tjedan mozga od 14. do 17. 3. radionicom „Kako radi mozak“. S djecom predškolskog uzrasta radionicu su odradile mr. Ankica Džono Boban i viša medicinska sestra Monika Bebek. Djeci je zorno predstavljen model mozga te su kroz razgovor upoznata s time kako on radi i čemu sve služi. Izrađenim modelom živčane stanice i ubacivanjem loptice nastojalo im se približiti kako neka informacija dospijeva u mozak. Na kraju radionice svi su se veselo poigrali radeći razne vježbe koje pomažu boljem radu mozga.

PROSINAC


Prosinačke hladne dane zagrijali smo društvno- zabavnim aktivnostima za koje smo se vrijedno pripremali. Posjetio nas je Sveti Nikola, družili se s roditeljima na radionici izrađujući božićne ukrase, nastupali smo na božićnim priredbama i proslavili ulazak u Novu 2017. godinu.

LJEPOTE JESENI


Ljepotu jesenskih dana Lađari i Gusari su protkali kroz niz aktivnosti. Djeca su sijala različite vrste brašna, mijesili tijesta, pekli krušna peciva, posjetili pekarnicu, literarno se izrazili na priredbi za Dane kruha i palivši svijeće odali počast poginulim braniteljima Vukovara.


PRIČAONICA


Pozvali smo roditelje i ostale članove obitelji da sudjeluju u našoj Pričaonici kako bi istaknuli važnost čitanja. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i uljepšali svakodnevnicu s novom pričom.

PODRUČNI VRTIĆ KOMIN

020/ 688 - 244